Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Oι 16+1 πιο σέξι σταρ που έχουν παίξει σουπερ-ηρωίδες



Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως Black Widow στους Εκδικητές, που παίζεται αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους, αποτελεί μια από τις πιο σέξι σταρ που έχουν ποτέ δεχτεί να μεταφέρουν μια ηρωίδα κόμικ στην μεγάλη οθόνη. Αυτές είναι οι υπόλοιπες που δικαιούνται μια θέση στην λίστα.
H Σκάρλετ Γιόχανσον ως Μαύρη Χήρα στους Εκδικητές, είναι ενδεχομένως η πιο ταλαντούχα ηθοποιός που έχει ποτέ δεχτεί να παίξει να μπολιάσει με την σέξι αύρα της μια ταινία με σουπερ-ήρωες.


Όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Οι παλιότεροι θυμούνται ξενέρωτες στολές και ακόμη πιο ξενέρωτους χαρακτήρες, όπως η Αλίσια Σίλβερστοουν ως Batgirl στα Batman των 90s.


Εκεί που ακόμη και η φαντασμαγορική Ούμα Θέρμαν, ως Poison Ivy, έμοιαζε περισσότερο καρτούν παρά γυναίκα που μπορούσε να σε καταστρέψει με ένα φιλί.


Ουσιαστικά η μόνη που έχουμε να θυμόμαστε από τα 90s είναι η Catwoman της Μισέλ Φάιφερ, σέξι και σχιζοφρενική.


Αλλά εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και την διαχρονική γοητεία του χαρακτήρα της Catwoman. Απόδειξη για την οποία είναι ότι την έχουν παίξει διαδοχικά τρεις σταρ.Ξεκινώντας από την Μισέλ Φάιφερ. Και συνεχίζοντας με την πιο σέξι Χέιλ Μπέρι των 00s (η οποία πρωταγωνίστησε και στην ομώνυμη, αθλιοτάτη, ταινία).


Και, τέλος, την Άν Χάθαγουει, πιο δυναμική και θανάσιμη, στο επόμενο Batman.


Πρέπει να σημειωθεί πως η Χέιλ Μπέρι είναι η μοναδική από την λίστα που έχει παίξει δυο σουπερ-ηρωίδες, καθώς έχει επίσης παίξει στο X-Men ως Storm. Δίνοντας ουσιαστικά (μαζί με την Jessica Alba, δεξιά στην φωτό, ως Sue Storm) την μοναδική ψιλο-σέξι νότα σε ένα ξενέρωτο franchise.


Γιατί και στα δυο Χ-Men (τα τρια παλιότερα και αυτό που κυκλόφορησε πέρισι, με την δράση να έχει μεταφερθεί στα 60s), οι σκηνοθέτες παραμέλησαν τον πιο σέξι χαρακτήρα. Αυτόν της Mystique, της ντυμένης μόνο με το μπλε δέρμα της εγκληματία που μπορεί να παίρνει την μορφή οποιουδήποτε θέλει. Εξίσου σέξι όταν την έπαιξε η Ρεμπέκα Ρομίν Ράμος παλιότερα (δεξιά) και η Τζένιφερ Λόρνες τώρα (αριστερά).


Ενώ στο καινούργιο X-Men έκανε την μεγαλειώδη εμφανισή της και η -ντυμένη σταθερά με εσώρουχα- Emma Frost με την Τζάνουαρι Τζόουνς των Mad Men, η γυναίκα που διαβάζει το μυαλό σου και μπορεί να μετατρέψει το κορμί της σε διαμάντι για να προστατευτεί από τον κίνδυνο.


Πάντως, ο πιο διαχρονικός γυναικείος χαρακτήρας, αυτός που το Χόλιγουντ παλεύει εδώ και 60 χρόνια να καταφέρει να μεταφέρει αξιοπρεπώς στον κινηματογράφο, είναι αυτός της Wonder Woman, που τον έχει παίξει στα 70s στην τηλεόραση η Λίντα Κάρτερ (φωτό δεξιά). Ενώ χρησιμοποιείται συχνά ως φωτογραφικό concept, όπως στο εξώφυλλο της supemodel Μιράντα Κερρ που βλέπεται αριστερά.


Ουσιαστικά ο χαρακτήρας της Wonder Woman έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη αντρική εμμονή. Για αυτό και αποφάσισε να ντυθεί έτσι η Κιμ Καρντάσιαν στις Απόκριες.


Για αυτό και οι φαν επιμένουν να προσπαθήσουν να πείσουν την Μέγκαν Φον να δεχτεί να τον παίξει (είπε αρχικά ναι και μετά το μετάνιωσε). Φτιάχνοντας μέχρι και ψεύτικα αληθοφανή πόστερ με εκείνη πρωταγωνίστρια.


Ενώ ψεύτικο πόστερ κάθισε και έφτιαξε μόνη της η Ρόου Μακ Γκάουαν, προκειμένου να πείσε τους παραγωγού να της δώσουν τον ρόλο της Κόκκινης Σόνιας, της συντρόφου του Κόναν, που είχε πρωτοπαίξει στα 80s η Μπριγκίτε Νίελσεν.


Εξίσου αγαπημένη αντρική εμμονή είναι και ο χαρακτήρας της Lara Croft, που ξεπήδησε από τα videogames. Αλλά από την στιγμή που την έχει παίξει η Αντζελίνα Τζολί, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μελλοντικά κάποια καλύτερη.


Από εδώ και πέρα τα πράγματα γίνοναι εντελώς υποκειμενικά. Κάποιος μπορεί να αναρωτιέται γιατί δεν είναι η πριγκίπισσα Ζίνα μέσα στην λίστα. Και άλλος γιατί συμπεριλάβαμε την τηλεοπτική Supergirl που ελάχιστοι γνωρίζουν ποιά είναι.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι, οι πιο ενημερωμένοι θα εκτιμήσουν ότι βρήκαμε χώρο για την Μαλίν Άκερμαν των Watchmen.


Καθώς επίσης και για την Σαρλίζ Θερόν ως φουτουριστική δολοφόνος Aeon Flux.

Αλλά, στο τέλος της ημέρας, η πιο σέξι σταρ που έχει ποτέ υποδηθεί σουπερ-ηρώισα, δεν είναι άλλη από την Τζένιφερ Γκάρντνερ ως Electra.
Πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου