Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η βάρκα που χωράει σε... σακίδιο! (Φώτο)

Η βάρκα που χωράει σε... σακίδιο!Δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές από το τμήμα σχεδιασμού παραγωγής του Royal College of Art του Λονδίνου κατασκεύασαν μια πλαστική βάρκα, διαστάσεων 2.5X1.5 μέτρων, η οποία διπλώνεται και χωράει μέσα σε ένα σακίδιο.

Οι δύο φοιτητές, ονόματι Μαξ, 29 ετών, και Άρνο, 26 ετών, δημιούργησαν το Foldboat στο πλαίσιο μιας εργασίας τους, ωστόσο μετά συνειδητοποίησαν ότι η εφεύρεση τους θα μπορούσε να τεθεί σε παραγωγή.

Το «Foldboat» κοστίζει 990 ευρώ και μπορεί να διπλωθεί ξανά και ξανά πάνω από 6.000 φορές, ενώ η διαδικασία συναρμολόγησης του δεν ξεπερνάει τα δύο λεπτά. Η βάρκα είναι εξοπλισμένη με δύο κουπιά και δύο αδιάβροχα μαξιλάρια, τα οποία σε περίπτωση ανατροπής της λειτουργούν ως σωσίβια.

Έρχεται σε δύο εκδοχές, μια που διπλώνεται και χωράει σε ένα σακίδιο και μια δεύτερη που απλά γίνεται επίπεδη για να αποθηκεύεται με ευκολία.

«Η επίπεδη έκδοση της βάρκας θα είναι χρήσιμη για εκείνους που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, καθώς πιάνει ελάχιστο χώρο. Η δεύτερη έκδοση της βάρκας μας είναι χρήσιμη για εκείνους που κάνουν κάμπινγκ, τους πεζοπόρους, ακόμα και για διασώστες σε περιπτώσεις ανάγκης», δηλώνει ένας εκ των φοιτητών.

Οι Μαξ και Άρνο παρουσίασαν την εφεύρεση τους στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ σχεδιασμού πέρυσι, και τώρα σκοπεύουν να τη θέσουν προς παραγωγή.



Πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου