Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέα δημοσκόπηση-Στο 11% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες!



Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού “Επίκαιρα”, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει κάποιες μονάδες έπειτα από την αλλαγή στην ηγεσία του, ενώ ΝΔ και ΛΑΟΣ χάνουν έδαφος λόγω των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, που αποσπούν ποσοστό 11%!
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:
NΔ-22,5%
ΠΑΣΟΚ-12,5%
ΚΚΕ-12,5%
ΣΥΡΙΖΑ-12%
Δημοκρατική Αριστερά-11,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες-11%
Χρυσή Αυγή-3,5%
ΛΑΟΣ-3%

Διαβάστε παρακάτω »

Η πύλη ... της Κολάσεως!

Η πύλη της Κολάσεως

Αυτό το μέρος στο Τουρκμενιστάν λέγετε από τους κατοίκους πως είναι η Πόρτα της Κολάσεω Βρίσκεται κοντά στη πόλη Darvaza. Η ιστορία αυτής της τρύπας κρατάει ήδη για 40 χρόνια.

Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η εξέδρα κατέρρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο. Ο εξοπλισμός και οι σκηνές που ήταν τοποθετημένες, χάθηκαν στα έγκατα της γης. Κανένας δεν τόλμησε ποτέ να πάει εκεί κάτω. Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες και οι υπεύθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι αποφάσισαν να του βάλουν φωτιά.

Εδώ και 40 χρόνια, καίει ακόμα! Οι ντόπιοι θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια ανώτερη δύναμη!

Η πύλη της Κολάσεως
Η πύλη της Κολάσεως
Η πύλη της Κολάσεως
Η πύλη της Κολάσεως
Η πύλη της Κολάσεως
Η πύλη της Κολάσεως
Η πύλη της Κολάσεως


Δείτε ακόμα .....

Ίσως ... τα πιο παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο !
Παράξενα μνημεία σε όλο τον κόσμο #2 
Οι 10 πιο ζεστές πόλεις του κόσμου!
Οι τρεις «Βενετίες» της Ανατολής!
Το μουσείο των Beatles! 

Διαβάστε παρακάτω »

Ίσως ... τα πιο παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο !

Η δουλειά δεν είναι ντροπή! Τι κάνεις όμως όταν το επάγγελμα σου είναι ένα από τα παρακάτω ; Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά στη χώρα μας αλλά όσο και να σας φαίνεται παράξενο είναι επαγγέλματα !

                                                            

10 – Αυνανιστές ζώων





Οι μεγάλες φάρμες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης σε ζώα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποιος που πρέπει να πάρει τον «σπόρο». Εδώ αναλαμβάνει ο επαγγελματίας αυνανιστής ! Έχει δύο τρόπους να το κάνει: O πρώτος είναι με ένα ειδικό μηχάνημα που με μικρές δόσεις ηλεκτρικής ενέργειας παίρνει το σπέρμα του ζώου και ο δεύτερος είναι με τον παραδοσιακό τρόπο (!)

9 – Σπρώχτης

Ένα επάγγελμα που δεν φανταζόσασταν καν ότι υπάρχει. Στις μεγάλες πόλεις που ο κόσμος είναι αρκετός, για να υπάρχει σωστή χωρητικότητα στα τρένα των μέσων μαζικής μεταφοράς υπάρχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος που σπρώχνει τους υπόλοιπους μέσα στο τρένο ώστε να κλείσουν οι πόρτες και να φύγει το τρένο με όσο πιο πολύ κόσμο μπορεί να χωρέσει. Οπότε αν έρθει κάποιος και σας σπρώξει στο μετρό της Ιαπωνίας μην νευριάσετε, την δουλειά του κάνει…

8 – Οσμιστές Μασχάλης


Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήταν αποτελεσματικά τα αποσμητικά μας που μας κρατάνε δροσερούς και καθαρούς… Οι Οσμιστές μασχάλης κάνουν έλεγχο σε κάθε νέο αποσμητικό. Το τοποθετούν σε διάφορες μασχάλες και απλά μυρίζουν κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν το αποσμητικό δεν είναι καλό το πράγμα αρχίζει και γίνεται πιο δύσκολο.

7 – Σεξολόγος για κοτόπουλα


Μόλις εκκολαφτούν τα αβγά στις μεγάλες πτηνοτροφίες αναλαμβάνουν δουλειά οι σεξολόγοι για κοτόπουλα. Στόχος τους είναι να ελέγξουν αν το κοτοπουλάκι είναι κόκορας η κότα και να το βάλουν στην κατάλληλη πτέρυγα. Σε αυτή την δουλειά πρέπει να έχεις καλό μάτι και καλή αφή !

6 – Δοκιμαστής τσίχλας


Πριν βγει ένας νέος τύπος τσίχλας, ελέγχεται στην γεύση, στην δυνατότητα τσιχλόφουσκας (πόσο ελαστική είναι) και στην διάρκεια. Αυτό λοιπόν το έργο το αναλαμβάνει ο δοκιμαστής τσίχλας !

7 – Καθαριστής ζώων


Μην μπερδεύεστε δεν είναι συνηθισμένο επάγγελμα. Στους ζωολογικούς κήπους πολλές φορές στα μεγάλα ζώα όπως για παράδειγμα στους ελέφαντες πρέπει να γίνουν καθαρισμοί στο έντερο του ζώου αν αυτό πάσχει από κάποια ασθένεια. Ο καθαριστής βάζει μια μάσκα οξυγόνου και κάνει μια «βουτιά» με ένα φακό να καθαρίσει… Μην γίνω πιο λεπτομερείς. Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε.

6 – Μηχανικός ασφάλειας καρυδών


Στα ξενοδοχεία που υπάρχουν πολλοί φοίνικες υπάρχει κίνδυνος να πέσουν καρύδες στους περαστικούς. Αρμόδιος για να μην συμβεί αυτό είναι ο συγκεκριμένος «μηχανικός». Ανεβαίνει πάνω στους φοίνικες και τους καθαρίζει από τις καρύδες. Αν δεν το κάνει διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο οι πελάτες του ξενοδοχείου να πάνε από καρύδες.

5 – Γοργόνα


Δεν σας κάνω πλάκα ! Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν γοργόνες κάνετε λάθος. Υπάρχουν και είναι επάγγελμα ! Στο Λας Βέγκας σε γνωστό ξενοδοχείο υπάρχει δεξαμενή χωρητικότητας 117 χιλιάδων γαλονιών και κολυμπούν «γοργόνες» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό σόου…
Αυτό το επάγγελμα το έκανε για συγκεκριμένο διάστημα και η ολυμπιονίκης Χέδερ Καράσκο !

4 – Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας


Μόλις φτιαχτεί μια νέα νεροτσουλήθρα κάποιος πρέπει να κάνει την πρώτη δοκιμή. Να ελέγξει την ποσότητα του νερού ώστε να γλιστράει εύκολα και να μετρήσει την αδρεναλίνη. Αυτό κάνει ο δοκιμαστής νεροτσουλήθρας. Πληρώνεται και διασκεδάζει, τι άλλο να θέλει ;

3 – Δοκιμαστής ζωοτροφών


Νομίζατε ότι την ζωοτροφή που δίνετε στο κατοικίδιο σας είναι δοκιμασμένη από σκύλο μόνο ; Κάνετε λάθος. Την τροφή αυτή την δοκιμάζει και ένας άνθρωπος. Δεν είναι υποχρεωτικό να την καταπιεί, αλλά πρέπει να την δοκιμάσει. Μετά αν θέλει την φτύνει. Δύσκολο στην σκέψη και να την δοκιμάσεις…

2 – Καθαριστής εμετού


Δουλειά είναι και αυτή όσο αηδιαστική και να σας φαίνεται, κάποιοι την κάνουν. Στα μεγάλα λούνα παρκ του εξωτερικού επειδή υπάρχουν παιχνίδια που ανακατεύουν κάποιους, αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά εμετού. Δεν τα μαζεύουν οι καθαρίστριες. Υπάρχουν οι συγκεκριμένοι καθαριστές εμετού που κάνουν την δουλειά γρήγορα.

1 – Ελεγκτής αηδιαστικών κόλπων


Όλοι έχουμε δει παιχνίδια με ανθρώπους να περνάνε κάποιες δοκιμασίες. Όπως να δοκιμάζουν έντομα, σκορπιούς και άλλα. Για να αποφθεχθούν οι μηνύσεις δοκιμάζουν πρώτα οι υπάλληλοι πριν τους παίχτες του παιχνιδιού, ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν είναι επικίνδυνα. Υπάρχουν καλοθελητές τελικά…
Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα παράξενα. Κάποια μάλιστα από τα δέκα που αναφέραμε επιβάλλεται να δίνουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα ! Αν έπρεπε να επιλέξετε για δουλειά μόνο ένα από τα δέκα επαγγέλματα. Ποιο θα επιλέγατε (;)

πηγή   dinfo.gr
κόσμος & πολιτισμός

Δείτε ακόμα .....

Παράξενα μνημεία σε όλο τον κόσμο #2 
Οι 10 πιο ζεστές πόλεις του κόσμου!
Οι τρεις «Βενετίες» της Ανατολής!
Το μουσείο των Beatles!
Είναι 12 χρονών και δεν έχει κόψει ποτέ τα μαλλιά της !

Διαβάστε παρακάτω »

Παράξενα μνημεία σε όλο τον κόσμο #2

Διαβάστε παρακάτω »

Οι 10 πιο ζεστές πόλεις του κόσμου!

 Διαβάστε ποιες είναι οι 10 πιο ζεστές πόλεις του κόσμου...

1. Πόλη του Κουβέιτ,Κουβέιτ
Η μέση θερμοκρασία είναι 46,9 ° C.
 Αυτή η πόλη ήταν το αντικείμενο του άρθρου του περιοδικού Time  “Extreme Heat: 10 Worldwide Spots With Tough Temperatures”.Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την πόλη είναι κατά το μήνα Μάρτιο,Απρίλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 20 °C-30 °C.
2. Αχβάζ,Ιράν:
Αυτή η πόλη έχει κατά μέσο όρο θερμοκρασία υψηλότερη των 46,8 ° C. Οι θερμοκρασίες είναι πιο ακραίες σε αυτή την πόλη, σε αντίθεση με Πόλη του ΚουβέιτΟ πιο ζεστός μήναςόλων των εποχών ήταν όταν τον Ιούλιο του 2000 έφθασε τους 48,1 ° C (μέσος όρος).
3. Τζάζαν, Σαουδικά Αραβία:
Αυτή είναι μια πόλη λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα . Έχει πληθυσμό λίγο λιγότερο από 2 εκατομμύριαΟι θερμοκρασίες είναι ζεστές με συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του έτουςΑπό τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 30 ° C-40 ° C.
4. Μπανγκόκ,Ταυλάνδη:
Αυτή είναι μια πόλη που αντιμετωπίζει  την ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει προκαλέσει το νέφοςΗ ρύπανση είναι γνωστή  για την παγίδευση θερμού αέρα και μέσα στην πόλη, προκαλεί υπερβολική υγρασίαΟι θερμοκρασίες είναι κατά μέσο όρο 40 ° C και  παραμένουν έτσι στη διάρκεια της ημέραςΝοέμβριο με Φλεβάρη είναι η πιο ξηρή εποχή του έτους,αλλά και η πιο τουριστική.Παρόλο που οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 29 ° Cοι θερμοκρασίες θα αυξηθούν κοντά στους 39 ° C εκείνη την εποχή.
5. Αζίζια,Λιβύη:
Η πόλη κατέγραψε το  επιβλητικό 57.8 ° C στις 13 Σεπτεμβρίου, 1922. Η πόλη βρίσκεται στην έρημο Σαχάραη μεγαλύτερη στον κόσμο και το πιο ξηρό.
6.Ιλίζι,Αλγερία:

Στις 18 Αυγούστου 2011, αυτή η Πόλη κατέγραψε  θερμοκρασία 51 ° C. Σε αυτό το μέρος η ζεστή σεζόν διαρκεί από τον Απρίλιο εως τον Νοέμβριο. Ο Ιούλιος, όμως,είναι ο θερμότερος μήνας και τον Ιούνιο είναι η ξηρότερη εποχή.


7.Μέκκα,Σαουδική Αραβία:
Αυτή είναι η πιο σημαντική πόλη για τα άτομα της μουσουλμανικής πίστης.Οι Μουσουλμάνοι κάνουν ένα προσκύνημα  τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους στο μεγαλύτερο τεμένος του κόσμου στη ΜέκκαΟι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως 37 ° C και κορυφώνονται στους 43 °.Σε αυτήν την περιοχή βρέχει 10-12 μέρες τον χρόνο.
8. Μαρακέζ,Μαρόκο:
Ο καιρός αλλάζει δραστικά  καθ 'όλο το έτοςΟι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι το χειμώνα τους μήνες Ιανουάριο και ΦεβρουάριοΥπάρχουν μεγάλες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτών των μηνώνΤο καλοκαίρι το κλίμα αλλάζει.Το αρχείο με υψηλότερες θερμοκρασίες έχει καταγράψει έως και 38 ° C.
9.Λας Βέγκας,Νεβάδα(ΗΠΑ)
Αυτή η πόλη είναι στη μέση της ερήμουΠολλοί από εκείνους που ζουν στο Λας Βέγκας έχουν κατοικία στον Βορρά και πηγαίνουν εκεί το χειμώνα για να αποφύγουν το χιόνι. Η θερμοκρασία φτάνει στους 35° C κατά τον Ιούλιο.Η πιο ζεστή μέρα καταγράφηκε στις 24 Ιουλίου του 1985 σε 46,7 °C

10. Νταλόλ,Αιθιοπία:
 Η χώρα βρίσκεται κοντά στον ισημερινό είναι όμως σε μεγάλο βαθμό ορεινήΗ υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην πόλη ήταν 48,9 °C.
24wro


Διαβάστε παρακάτω »

Οι τρεις «Βενετίες» της Ανατολής!

perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!Τα σπίτια βρίσκονται σχεδόν μέσα στο νερό και η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται με βάρκες, ενώ ρομαντικά γεφυράκια συμπληρώνουν έναν μικρό φυσικό παράδεισο σε κάθε περίπτωση. Τρεις πόλεις στην Κίνα αποτελούν καθεμία ξεχωριστά μια μικρή «Βενετία» της Ανατολής, για προφανείς λόγους: Διαθέτουν άριστο σύστημα καναλιών, τα νερά διατρέχουν τις κατοικίες και τα καταστήματα, γονδολιέρηδες μεταφέρουν κόσμο και πραμάτειες από το ένα σημείο στο άλλο και -το σημαντικότερο- ερωτευμένα ζευγαράκια ζουν τον απόλυτο έρωτα στα στενά περάσματα των καναλιών! Τρεις ονομαστές «Βενετίες» της Ανατολής παρουσιάζονται μπροστά σας και «δηλώνουν»… πανέτοιμες να συναγωνιστούν αυτήν της Δύσης! Και τα πάνε -νομίζω- μια χαρά!
1. Wuzhen
Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας που… επιπλέουν στο νερό, καθώς η ιστορία της ξεκίνησε 2.000 χρόνια πριν, όταν οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Η πόλη καλύπτει μια έκταση 71,19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ μικρά γεφυράκια συνδέουν τις κατοικίες μεταξύ τους και πέτρινα μονοπάτια διευκολύνουν τη μετακίνηση.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!

Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 60.000 κατοίκους, εκ των οποίων μόνο οι 12.000 είναι μόνιμοι κάτοικοι. Το βασικό χαρακτηριστικό του Wuzhen, και ένας από τους λόγους που αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους, είναι ο έντονα παραδοσιακός του χαρακτήρας.

perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!Η κατασκευή των σπιτιών, τα κανάλια σε όλο το μήκος, οι γονδολιέρηδες και τα διάφορων ειδών πλεούμενα,  συνθέτουν μία εκ των ωραιότερων πόλεων της Ανατολής για… ρομαντικούς και όχι μόνο!
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
2. Zhouzhuang
Είναι μία από τις διασημότερες «πλωτές» πόλεις στην Κίνα, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Suzhou, και αποτελεί -χωρίς υπερβολή- ένα από τα πλέον μαγευτικά μέρη στον κόσμο.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Το  Zhouzhuang έχει έντονο πολιτιστικό «υπόβαθρο», με εντυπωσιακά κτίρια και αρχαίες γέφυρες, που χρονολογούνται από την εποχή των δυναστειών Μινγκ και Κουίνγκ, ενώ θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πλωτές πόλεις.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Γνωστή με την ονομασία «Βενετία της Ανατολής», η πόλη Zhouzhuang έχει όλα όσα χρειάζονται για να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τη «Βενετία της Δύσης»: Πλωτούς «δρόμους», γόνδολες, παραδοσιακές συνοικίες αλλά και ρομαντικές βαρκάδες, όπου ο γονδολιέρης είναι τις περισσότερες φορές ένας εξαίρετος… τραγουδιστης!
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
3. Tongli
Γνωστό στους ντόπιους και με την ονομασία Li Tong, η πόλη Tongli βρίσκεται στο νομό Wujiang, 30 χιλιόμετρα μακριά από το Suzhou, και αποτελεί την τρίτη «Βενετία της Ανατολής», καθώς απολαμβάνει σπουδαία φήμη σε όλη την Κίνα για τα όμορφα κανάλια του.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Επιπλέον, διακρίνεται για τα έντονα χαρακτηριστικά της ομώνυμης αρχαίας κινεζικής πόλης που μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε κάθε σημείο του, τα ιστορικά γεφύρια και τους περίτεχνους ναούς που ξεδιπλώνουν σε κάθε γωνιά την ιστορία αυτής της πόλης.
perierga.gr - Οι τρεις "Βενετίες" της Ανατολής!
Τέλος, εντύπωση προκαλούν οι πολυτελείς κατοικίες με τις εντυπωσιακές αυλές καθώς και το καταπράσινο φυσικό τοπίο, προσδίδοντας ένα «ατού» παραπάνω στην πλωτή αυτή πόλη της Ανατολής!
perirega.gr


Δείτε ακόμα .....

Το μουσείο των Beatles!
Είναι 12 χρονών και δεν έχει κόψει ποτέ τα μαλλιά της !
Κρεοπωλείο πουλάει αντί για κρέας φρέσκα...ποντίκια
Η πιο ψηλά χτισμένη κατασκευή της Ευρώπης !
Ετοιμάζεται για γάμο η γυναίκα που διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες με τα... κιλά της !
























Διαβάστε παρακάτω »