Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σέξι κορίτσι πάνω σε μηχανικό ταύρο ! Δείτε το βίντεο ...

Διαβάστε παρακάτω »

Πρωτότυπες στάσεις λεωφορείου

Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!Δημιουργικές και πρωτότυπες στάσεις λεωφορείου από όλο τον κόσμο. Η έμπνευση των σχεδιαστών και η συμπαράσταση των υπευθύνων οδηγούν σε ένα ιδιαίτερα όμορφο αποτέλεσμα. Χωρίς μεγάλο κόστος μια απλή καθημερινή συνήθεια, η αναμονή στη στάση, γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και η μουντή καθημερινότητα αποκτά λίγο χρώμα αισιοδοξίας.
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!Perierga.gr - Περίεργες στάσεις λεωφορείων!
Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Ολικές μεταμορφώσεις. Κορίτσια που έγιναν .... άλλοι άνθρωποι !
Μία πανέμορφη λίμνη που… σκοτώνει!!!
Μια θαλασσογραφία με 500.000 αγκίστρια!
Η Ρεάλ Μαδρίτης προσεχώς και σε… νησί.
Συναρπαστικές φωτογραφίες που κόβουν .... την ανάσα !

Διαβάστε παρακάτω »

Μπάντζι τζάμπινγκ με ... αναπηρικό καροτσάκι ! Δείτε το βίντεο ....

Διαβάστε παρακάτω »

Ολικές μεταμορφώσεις. Κορίτσια που έγιναν .... άλλοι άνθρωποι ! # 1

Διαβάστε παρακάτω »

Ένας σύγχρονος ίκαρος ! Δείτε το βίντεο …

Διαβάστε παρακάτω »

Μαθητές και ο καθηγητής τους στην Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!

Μαθητές και ο καθηγητής τους στην Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!
Πρόκειται για ένα παράδειγμα προς μίμηση που αξίζει πολλά μπράβο, καθώς τέτοιους εκπαιδευτικούς και τέτοιες ενέργειες χρειάζεται η Ελλάδα.
Ο φυσικός Γιώργος Κοντέλλης έχει κατακτήσει τον τίτλο του αγαπημένου καθηγητή στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης και αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Νορβηγία, όπου μαζί με τους μαθητές του είναι καλεσμένοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)
Όπως αναφέρει το lesvosnews, ο Γιώργος Κοντέλλης που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1959, είχε μια λίγο διαφορετική αντίληψη για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος του καθηγητή.
«Εχουν κολλήσει στους εκπαιδευτικούς τη ρετσινιά ότι δεν δουλεύουμε, με το που ακούν τη λέξη "εκπαιδευτικός" το μόνο που λένε είναι ότι καθόμαστε τρεις μήνες τον χρόνο. Κι όμως, υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρχουν δάσκαλοι οι οποίοι βοηθούν τους μαθητές και λειτουργούν ως παράδειγμα με τη στάση τους. Εάν ο εκπαιδευτικός είχε την απαραίτητη υποστήριξη, όπως έχω εγώ από διευθυντές και προϊσταμένους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπορούσε να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω», λέει ο φυσικός.
Κι αυτό κάνει ο ίδιος, παρόλο που η οικονομική κρίση, όπως είναι φυσικό, επηρέασε και τη δική του οικογένεια, αφού οι μισθοί του ίδιου και της συζύγου του, η οποία είναι επίσης εκπαιδευτικός – φιλόλογος σε λύκειο της Μυτιλήνης -, είναι πλέον μειωμένοι.
Στις 22 Απριλίου θα ταξιδέψει, με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας, στη Νορβηγία μαζί με μαθητές του, προκειμένου να εκτοξεύσουν τον «Ικαρομένιππο 3D», τον δικό τους μικρό δορυφόρο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSat, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Μάλιστα, το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης θα είναι το μοναδικό ελληνικό σχολείο – ανάμεσα στα μόλις 14 από όλη την Ευρώπη – που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Οκτώ μαθητές  θα πάρουν μέρος στην αποστολή και όπως λένε, ο εκπαιδευτικός είναι αυτός που τους εμπνέει και τους παρακινεί να κάνουν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν.
Το όνομα του εκπαιδευτικού δορυφόρου δεν ήταν τυχαίο. Εψαξαν και βρήκαν τον πρώτο ήρωα βιβλίου επιστημονικής φαντασίας κατά την αρχαιότητα, που δεν ήταν άλλος από τον Ικαρομένιππο, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στο βιβλίο του Λουκιανού το 160 μ.Χ.
«Ο δορυφόρος μας, που θα έχει περίβλημα από ανθρακόνημα, θα πετάξει με έναν πύραυλο Intruder που θα εκτοξευτεί από τη βάση πυραύλων Andoya στο νορβηγικό νησί Αντένες, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, σε ύψος ενός χιλιομέτρου», εξηγεί ο αρχηγός της ομάδας, Ηλίας Θεοδωρίδης, ένας από τους μαθητές που θα πάνε στη Νορβηγία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δέχεται τη συμμετοχή του σχολείου. Πριν από δύο χρόνια ο κ. Κοντέλλης με την τότε ομάδα πήρε μέρος στον ίδιο διαγωνισμό, κατακτώντας την 4η θέση.
Πέρυσι, ο πρώτος «Ικαρομένιππος» που έφτιαξαν οι μαθητές του λυκείου ψηφίστηκε ως ένα από τα 24 καλύτερα πρότζεκτ στο 8ο Πανευρωπαϊκό Φόρουµ Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft, παίρνοντας το εισιτήριο για τον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Νοέμβριο. Το 2011, ωστόσο, ο κ. Κοντέλλης μαζί με μαθητές του άφησαν για λίγο στην άκρη τη διαστημική τους αποστολή και ασχολήθηκαν και με τη ρομποτική. Τα παιδιά πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κατασκεύασαν και σχεδίασαν ένα ρομπότ και το προγραμμάτισαν να μαζεύει κύβους και να τους ταξινομεί ανάλογα με το χρώμα και το μέγεθος. «Αν στον μαθητή δώσεις το κατάλληλο κίνητρο, μπορεί να μεγαλουργήσει», λέει ο κ. Κοντέλλης.


 
Διαβάστε παρακάτω »

Γ. Παπαθανασίου: Παραποίησαν τα έγγραφα για το έλλειμμα


Γ. Παπαθανασίου: Παραποίησαν τα έγγραφα για το έλλειμμα
     Για παραποίηση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου. 
      Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», υποστηρίζει ότι στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας κατά της Ελλάδας για το έλλειμμα, στην ελληνική μετάφραση γίνεται αναφορά για τα έτη 2005-2008, ενώ στο επίσημο κείμενο η διαδικασία αφορά στη σημαντική αναθέωρηση των στοιχείων για το 2008, μόνο.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι απέδειξε στην επιτροπή της Βουλής ότι το έλλειμμα του 2009 θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο κατά 10 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζει, όπως λέει, την επιπλέον μείωση που θα υπήρχε αν είχαν ληφθεί άμεσα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009.



Διαβάστε παρακάτω »

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ομάδα ποδοσφαίρου - Νίκησε με σκορ 58-0!

Στο βιβλίο των ρεκόρ guinness, κατάφερε να μπει μια ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα στην Αγγλία. Με μέσο όρο ένα γκολ κάθε 90 δευτερόλεπτα, η ομάδα Nova FC ηττήθηκε από την Wheel Power με 58-0, σε αγώνα που διεξήχθη στις 18 Μαρτίου.

Με μέσο όρο ένα γκολ κάθε 90 δευτερόλεπτα, η ομάδα Nova FC ηττήθηκε από την Wheel Power με 58-0, σε αγώνα που διεξήχθη στις 18 Μαρτίου.

Ο άτυχος προπονητής της ηττημένης Nova FC, Parker Lewis, παραδέχθηκε μετά τον αγώνα ότι ήξερε πως η ομάδα του θα χάσει, διότι έπαιζαν με έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά όπως τόνισε «ποτέ δεν είχα φανταστεί μια τέτοια ήττα».

Στην ουσία, μετά το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η Wheel κατάφερε να πετύχει 20 γκολ, έγινε αμέσως σαφές ότι θα ήταν ένας πολύ εύκολος αγώνας για την ομάδα.

Η Wheel Power, συνέχισε και το δεύτερο ημίχρονο να «βομβαρδίζει» με γκολ τους αντιπάλους, πετυχαίνοντας 38 γκολ σε 45 λεπτά, με το τελικό σκορ να φτάνει το ιστορικό 58-0.

Δύο αδέλφια που παίζουν στην επίθεση της ομάδας, ο Robbie και ο Stuart Bowker, ανέβηκαν αμέσως στην κορυφή του πίνακα βαθμολόγησης, καθώς πέτυχαν 28 γκολ μαζί.

Αυτό είναι το δεύτερο ρεκόρ της Wheel Power καθώς τον Νοέμβριο του 2011 είχε συντρίψει μια άλλη ομάδα με 55-0.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ο άνθρωπος του Σόρος και το ξεπούλημα της Ελλάδας

Ο άνθρωπος του Σόρος και το ξεπούλημα της Ελλάδας
Με τον τίτλο «Η Ελλάδα πωλείται» περιγράφουν ο εγχώριος και ο διεθνής Τύπος το φαγοπότι με τον εκποιούμενο δημόσιο πλούτο, εδώ και δύο χρόνια.

Τώρα άρχισε να αποκαλύπτεται ο σκοτεινός και ύποπτος ρόλος «επενδυτών» όπως ο Τζωρτζ Σόρος, πολιτικών όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και προσώπων που θα μάθετε σήμερα.

Ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε η δημόσια περιουσία στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και οι ενέργειες των στελεχών του Ταμείου προκαλούν αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά.

Την ώρα που υπάρχει εμφανής αδυναμία να προχωρήσουν οι περίφημες ιδιωτικοποιήσεις, με τον στόχο συνεχώς να αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ περιοδεύουν και εμφανίζονται να παραχωρούν κρίσιμα περιουσικά στοιχεία της Ελλάδας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδήλωση στην Τουρκία, ΣΕΒ και ΤΑΙΠΕΔ έκαναν «άνοιγμα» στην Τουρκία για ελληνικά νησιά και ακίνητα προς πώληση, με τον τουρικό τύπο να κάνει εκτενείς αναφορές στο ζήτημα.

Μάλιστα δημοσίευμα της «Hurriyet» στην ιστοσελίδα της επικαλείτο δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ Π. Πρωτοψάλτη, σύμφωνα με τις οποίες «πωλείται το ένα τρίτο της ελληνικής γης».

Καθυστερημένες εξηγήσεις

Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και «διορθώθηκε» μετά από ώρες, αφού το Ταμείο έστω και καθυστερημένα ανασκεύασε, ισχυριζόμενο ότι ο κ. Πρωτοψάλτης είχε αναφερθεί «στην πώληση 71.000 ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 3.400.000 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν στο 3% της χώρας».

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι χρειάστηκε να κινητοποιηθούν ακόμα και υψηλά κλιμάκια της ελληνικής διπλωματίας, μέχρι η τουρκική εφημερίδα να βγει και να ζητήσει επίσημα συγνώμη για το «λάθος».

Οι σύμβουλοι του Ταμείου

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι αποκλειστικός σύμβουλος του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον η εταιρεία Axia Ventures, μετά την απόλυση της άλλης εταιρείας Houlihan Lokey, του μεγαλύτερου οίκου παροχής συμβουλών σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αξία» σε σημερινό της δημοσίευμα, η εταιρεία Axia Ventures, των κ. Λινάτσα, Αθανασόπουλου και Αχιλλεούδη συνδέεται με την την εταιρεία Dolphin Capital του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.

Οι κύριοι Καμπουρίδης και Σόρος

Με την σειρά του ο κ. Καμπουρίδης συνεργάζεται με τον γνωστό «μεγαλοκαρχαρία» Τζώρτζ Σόρος στο τομέα του real estate, o οποίος και έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά φιλέτα αλλά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Μάλιστα έχει επισκεφθεί την Ελλάδα για αυτούς τους λόγους, ενώ δεν παραλείπει στις ομιλίες του να αναφέρεται στην Ελληνική κρίση και στο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας.

Οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου

Συγκεκριμένα , όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, ο κ. Σόρος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Στέλιου Ζαβού.

Ο ΓΑΠ και το ρεβεγιόν του 2009

Τότε, τον Δεκέμβριο του 2009, σε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που είχε διοργανώσει στην οικία του ο Στέλιος Ζαβός, συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα θα τα καταφέρει χωρίς εξωτερική βοήθεια και προσφυγή στο ΔΝΤ. Δεν τήρησε ως γνωστόν το λόγο του.....

Οι Σόρος και Ζαβός συναντήθηκαν ξανά σε «κλειστό» δείπνο στην Νέα Υόρκη με την συμμετοχή αυτή την φορά του έταιρου γνωστού κερδοσκόπου Τζον Πόλσον και του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.

Έκτοτε ακολούθησαν πολλές δηλώσεις αντικρουόμενες από τον κ. Σόρος, ο οποίος έχει προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχει προβλέψει πολλές φορές ότι θα χρεοκοπήσουμε επίσημα και μάλιστα τελευταία επιτέθηκε σε αυτούς που θέλουν την δραχμή στην χώρα....

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Με νέα Ίμια στην Αν.Μεσόγειο απειλεί η Άγκυρα - "Θα γίνει ό,τι έγινε στο Καρντάκ"!


Με νέα κρίση, ανάλογη με αυτή των Ιμίων ("Θα επαναλάβουμε ό,τι έγινε στο Καρντάκ" ειπώθηκε), προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία, αν επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, δια του υποδιευθυντή του τμήματος Ναυσιπλοΐας και Αεροπλοΐας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Çağatay Erciyes. Και εννοούσε ότι θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις και αυτοί στην ίδια περιοχή των κυπριακών οικοπέδων την οποία θεωρούν ότι εμπεριέχει τουρκικά δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης!
Σε ομιλία του που έγινε την Πέμπτη 22 Μαρτίου σε Διεθνές Συμπόσιο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο συμετείχαν εκπρόσωποι γνωστών διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, (BP, Chevron, Exxon, OMV, DNV) ο Çağatay Erciyes προς έκπληξη όλων σταμάτησε να μιλά στα τουρκικά (στην Τουρκία δεν επιτρέπεται σε διεθνείς συναντήσεις οι κρατικοί αξιωματούχοι να ομιλούν άλλη γλώσσα πέραν της τουρκικής η οποία βέβαια μεταφράζεται για τους ξένους σύνεδρους) και πλέον στην αγγλική γλώσσα, προφανώς θέλοντας να δώσει απευθείας μήνυμα στις εταιρείες αυτές, είπε με σκληρό ύφος:
"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία να παραβιάσει τα δικαιώματα της στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Πέντε μπλοκ (σ.σ. Οικόπεδα ή "βυθοτεμάχια") της περιοχής αυτής που οι Κύπριοι έχουν προγραμματίσει εξόρυξη φυσικού αερίου, συμπίπτουν με τις ίδιες περιοχές όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα να προχωρήσει στην έρευνα και εξόρυξη του φυσικού αερίου. Αν προχωρήσουν σε εξόρυξη θα αντιδράσουμε. Θα αντιδράσουμε και κατά όσων θελήσουν να τους υποστηρίξουν και τα αποτελέσματα της αντίδρασής μας τα έζησε η Ελλάδα στο Καρντάκ (σ.σ. η ονομασία που δίνουν οι Τούρκοι στα ελληνικά νησιά Ίμια)"! 
Ο Çağatay Erciyes απευθυνόμενος προσωπικά στους εκπροσώπους των ξένων εταιρειών, τους προειδοποίησε με έντονο ύφος, (μίλησε σε υψηλό τόνο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε συνεργασία με την Κύπρο σε έρευνες στις περιοχές αυτές, διότι θα αντιμετωπίσουν την έντονη τουρκική αντίδραση. "Μέχρι να εξευρεθεί οριστική και μόνιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, η Κύπρος δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβεί σε καμία έρευνα και εκμετάλλευση των πιθανών ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή".
Είναι πραγματικά εκπληκτικό το θράσος της Άγκυρας να επικαλείται "δικαιώματα" σε μία περιοχή που ούτε καν την... βλέπουν από την Τουρκία, αφού μεσολαβεί ο χερσαίος όγκος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά το θράσος αυτό όταν συνοδεύεται από απειλές του τύπου "Θα επαναλάβουμε τα Ίμια" εννοώντας ότι θα επιχειρήσουν γεωτρήσεις ακριβώς στην ίδια περιοχή με την προστασία του τουρκικού στόλου.
Το ερώτημα είναι αν θα βρουν εταιρεία να δεχθεί να κάνει κάτι τέτοιο (βέβαια έχουν παραγγείλει και δικά τους γεωτρύπανα, αλλά θα καθυστερήσουν περί τα δύο χρόνια να τους παραδοθούν).
Η Άγκυρα γνωρίζει ότι έχει αρχίσει να αποκτά τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο της Αν. Μεσογείου, λόγω πλήρους απουσίας του ελληνικού Ναυτικού (ανυπαρξία κατάλληλων μέσων και πολιτικής βούλησης) και σε λίγο θα αναλάβει και τον έλεγχο του Αιγαίου. Έχει καταρτίσει ένα τεραστίων διαστάσεων ναυπηγικό πρόγραμμα με νέες κορβέτες, όπως η stealth MILGEM (φωτό α' σελίδας), νέες φρεγάτες και ένα μικρό αεροπλανοφόρο. Και απειλεί εκ του ασφαλούς...
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η απειλή στην περιοχή γιγαντώνεται και το ίδιο θα ισχύσει αν επιχειρηθεί θέσπιση αρχικά και εν συνεχεία ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ. Και το μόνο που θα μπορούσε νε τους σταματήσει είναι αυτό που οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται καλύτερα: Η γλώσσα της ισχύος.  


Πηγή




Διαβάστε παρακάτω »

O Ρεχάγκελ υποψήφιος με το κόμμα της Μέρκελ ;


Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, να πολιτευτεί με το κόμμα της καγκελαρίου  Άνγκελα  Μέρκελ!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα t-online.de, αναφέρεται πως το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών της  Άνγκελα Μέρκελ, έχει κάνει πρόταση στον Ότο Ρεχάγκελ, για να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές!!
Αυτό και αν θα είναι έκπληξη…
 


Διαβάστε παρακάτω »

Τουρκική φρεγάτα έφτασε στην Εύβοια!



Νέα πρόκληση των Τούρκων ένα 24ωρο πριν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μετά το Πίρι –Ρέις που εθεάθη ανοικτά της Μυτιλήνης σήμερα φρεγάτα χάραξε πορεία για Κύθνο και Κάβο Ντόρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, « η τουρκική φρεγάτα “GAZIANTEP”, εξερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα Νότια Ν. Κύθνου και εξήλθε αυτών με Βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα στις 10:00.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».



Διαβάστε παρακάτω »

Οι Ισπανοί έκαναν τον Παπανδρέου... δισκοβόλο του ευρώ!

Έμπνευση για τους Ισπανούς καρναβαλιστές ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο ίδιος ήταν ένας από τους «ήρωες» στο παραδοσιακό και εντυπωσιακό καρναβάλι Las Falltas που έγινε  στη Βαλένθια.
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στο καρναβάλι ως δισκοβόλος έτοιμος να πετάξει μακριά με μια βολή του, το ευρώ.
Ωστόσο για να μην νιώθει μόνος στην παρέλαση, οι Ισπανοί έφτιαξαν και άλλες ευρωπαϊκές φιγούρες της κρίσης, όπως τον Σαρκοζί και την Μέρκελ.

Διαβάστε παρακάτω »

Μιλάνο, πρωτεύουσα της μόδας...

Το Μιλάνο είναι η πόλη που συναγωνίζεται το Παρίσι για τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας της μόδας, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ίσως να είναι και ο Νο 1 προορισμός για shopping. Θα το αδικούσαμε όμως αν μέναμε μόνο σ’αυτό τη στιγμή που διαθέτει ιστορία και πλούσια παράδοση, σπουδαία αξιοθέατα, εξαιρετικό φαγητό, και μέρη για έντονη διασκέδαση. Βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία και είναι...
το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής, αλλά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου. Πασίγνωστες εταιρίες όπως η Alfa Romeo και η Pirelli αλλά και οίκοι όπως οι Armani, Versace, Prada κ.ά. έχουν εκεί την έδρα τους.
Η γνωριμία με την πόλη του Μιλάνου ξεκινά πάντα από τη φημισμένη πλατεία Ντουόμο (Duomo). Εκεί βρίσκεται ο υπέροχος και τεράστιος καθεδρικός ναός, χαρακτηριστικό δείγμα γοτθικού ρυθμού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1386 και τελείωσε 5 αιώνες αργότερα!

 πλατεία Ντουόμο (Duomo) 

Βόρεια της πλατείας Ντουόμο συναντάτε την ιστορική στοά μαγαζιών Gallerie Vittorio Emannuele II, μια στοά-σύμβολο του Μιλάνου, όπου ακόμη κι αν δεν ψωνίσετε κάτι ή δεν καθίσετε σε κάποιο από τα πολυτελή καφέ της, αξίζει να περπατήσετε.

Gallerie Vittorio Emannuele II 

Η Πινακοθήκη της Μπρέρα όπου φιλοξενούνται έργα των Ραφαέλο και Ελ Γκρέκο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Μιλάνου, όπως επίσης και ο ναός Santa Maria delle Grazie όπου θα θαυμάσετε το Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Santa Maria delle Grazie 
Η Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala) είναι η πιο φημισμένη λυρική όπερα και καθρεφτίζει όλον τον πλούτο και την αισθητική της Αναγέννησης.

Σκάλα Μιλάνου

Σχέδια και σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που έζησε στο Μιλάνο κατά την εποχή του Λουδοβίκου Σφόρτσα μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει στη βιβλιοθήκη Ambrosiana.

βιβλιοθήκη Ambrosiana 

 Για βόλτες προσφέρεται η περιοχή Μποβίζα-Ντεργκάνο με τα γραφικά σοκάκια, όπως επίσης και η συνοικία Ναβίλι με τα διάφορα καταστήματα και μπαράκια. Στο τετράγωνο Quadrillatero d’ Oro ετοιμαστείτε να ξοδέψετε! Οι βιτρίνες των καταστημάτων επώνυμων οίκων με είδη ρουχισμού, υποδήματα και αξεσουάρ θα σας μαγέψουν.

Quadrillatero d’ Oro 

 Πάμπολλες είναι οι προτάσεις διασκέδασης στην πόλη του Μιλάνου. Τα καφέ με τον αυθεντικό ιταλικό espresso και τα μπαράκια, εκτός από αξέχαστες στιγμές στην ιταλική πόλη, δίνουν και μαθήματα design. Ας μην ξεχνάμε ότι οι λέξεις στιλ, φινέτσα, κομψότητα είναι εδώ και χρόνια συνυφασμένες με τους Ιταλούς. Ικανοποιημένοι μένουν στο Μιλάνο και οι λάτρες των γαστρονομικών απολαύσεων, αφού είναι αμέτρητα τα εστιατόρια με καλό φαγητό, ιταλικό και μη. Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι επαγγελματίες που σπεύδουν στο Μιλάνο μόνο και μόνο για να ενημερωθούν σχετικά με τη μόδα –όχι μόνο στα ρούχα, αλλά σε κάθε είδος- και στο πώς αυτή εξελίσσεται. Τα fashion shows και η εβδομάδα μόδας συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz, ενώ οι εκθέσεις με άλλο αντικείμενο γίνονται σημείο συνάντησης για πάμπολλες εταιρίες που εδρεύουν εκτός Ιταλίας. Η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και το γεγονός ότι η κουλτούρα των Ιταλών ταιριάζει πολύ με την ελληνική, έχουν εξασφαλίσει για το Μιλάνο μία θέση στην καρδιά των Ελλήνων, που το επιλέγουν για ολιγοήμερες ή μεγαλύτερης διάρκειας αποδράσεις.



Διαβάστε παρακάτω »

Μάθε τι ισχύει για τον κατώτατο μισθό και τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας το 2012

Όλες τις αλλαγές που ισχύουν από τις 14 Φεβρουαρίου για τους κατώτατους μισθούς, τις αμοιβές των νεοεισερχόμενων και τις νέες συλλογικές συμβάσεις παρουσιάζει το kariera.gr.
Με τις νέες ρυθμίσεις όπως ψηφίστηκαν στο Μνημόνιο ΙΙ και εξειδικεύτηκαν με την ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας αλλάζει άρδην το σκηνικό των εργασιακών σχέσεων.


Κατώτατος μισθός


Οι αλλαγές σε πρώτη φάση θα βρουν εφαρμογή στις αμοιβές που υπολογίζονται έχοντας ως βάση τον κατώτατο μισθό που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έτσι ήδη από τις 14-02-2012 μπορεί ο εργοδότης να μειώσει τις αποδοχές του εργαζόμενου που αμείβεται με τον ως άνω μισθό κατά 22%. Επί του μειωμένου τελικού ποσού θα υπολογίζονται και οι προσαυξήσεις που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω προϋπηρεσίας (πολυετίες).
Έτσι εργαζόμενος που μέχρι τώρα αμειβόταν μηνιαίως με τον κατώτατο μισθό και λάμβανε 751,39 ευρώ με τη μείωση από 14-2-2012 θα λάβει 586,08 ευρώ.
Αμοιβή υπαλλήλου πριν και μετά τη μείωση
Εισαγωγικός 751,39     -> 586,08
1η τριετία 813,99     -> 634,91
2η τριετία 887,99     -> 692,63
3η τριετία 961,99     -> 750,35

Νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


Όσον αφορά στις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δίνεται περιθώριο από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή τους, έως τις 14 Μαΐου. Στην ουσία δίδεται τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου παραμένουν σε ισχύ οι υπάρχοντες μισθοί έτσι όπως έχουν ενσωματωθεί στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Ενώ, από τις 14 Μαΐου εάν δεν έχει συναφθεί νέα σύμβαση, παύουν να ισχύουν οι υφιστάμενες αμοιβές και προσαρμόζονται μονομερώς στο κλιμάκιο της κλαδικής σύμβασης συν τα επιδόματα: ωρίμανσης, σπουδών, τέκνων και επικινδύνου εργασίας.

Μισθός νεοεισερχόμενων


Οι μισθοί για τους νέους κάτω των 25 ετών θα διαμορφωθούν με τις αλλαγές από 14-2-2012 στα 510,95 ευρώ για τον νεοεισερχόμενο μετά τη μείωση του 32% από τα όσα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.
Ίδιο παραμένει το καθεστώς και για τις συμβάσεις μαθητείας αφού όμως πρώτα εφαρμοστεί και εδώ η μείωση στον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ που αποτελεί και τη βάση υπολογισμού. Έτσι, μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος έως και το 18ο έτος της ηλικίας τους, καταρτίζονται ειδικές συμβάσεις μαθητείας, μέχρι ενός έτους, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων. Οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν το 70% του κατώτατου ημερομισθίου ή μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά τη μείωση του 32% (βάση υπολογισμού τα 510,95 ευρώ, αν και αναμένεται διευκρίνιση από πλευράς υπουργείου Εργασίας) και θα ασφαλίζονται στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και 1% κατά του κινδύνου ατυχήματος. Για όσους έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας η μαθητεία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 ώρες την ημέρα και τις σαράντα 40 ώρες την εβδομάδα. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και όσοι φοιτούν σε γυμνάσια, λύκεια κάθε τύπου ή τεχνικές επαγγελματικές σχολές δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες από το κράτος, δεν μπορεί να μαθητεύουν περισσότερο από 6 ώρες την ημέρα και 30 ώρες την εβδομάδα. Απαγορεύεται η μαθητεία να πραγματοποιείται από τις 10 μ.μ. έως και τις 6 π.μ. της επομένης ημέρας.


σχόλιο από αναγνώστη στο παραπάνω άρθρο

{ Μόλις χθες έλαβα θετική απάντηση για πρόσληψη σε μια εταιρεία, θυγατρική της C****TE.
Φτάσαμε και στο μισθό που μόλις σήμερα μου ανακοινώθηκε κι έχουμε για 4 ώρες εργασίας ημερησίως αμοιβή239 ευρώ μηνιαίως.
Και το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως πέρασα από αξιολογήση στην Ελληνική γλώσσα (1), μετά στην Αγγλική (2), μετά στην ταχύτητα πληκτρολόγησης στον υπολογιστή και γενικότερης χρήσης του (3) έπειτα μια συνέντευξη (4) κι έπειτα από 7 μέρες ακόμη μια συνέντευξη (5)..Προαγχθήκαμε στη δεύτερη φάση 3 απο τους 15.. Αν ήξερα ότι θα μου έλεγαν αυτό για το μισθό, δε θα πήγαινα καθόλου.
Αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό ζητούν υπαλλήλους με αμερικανοευρωπαϊκή εκπαίδευση ενώ απ την άλλη δίνουν μισθούς Ινδίας?
Εννοείται και αρνήθηκα, άλλωστε η συζήτηση προέβλεπε 8άωρο, αναγνώριση πτυχίου, εργασία στο κεντρικό κτήριο κι όχι στο παράρτημα και διαφορετικό project..Ουδεμία ''συμφωνία'' ελήφθη υπόψη..
Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν σε αυτή τη χώρα, δε γίνεται έτσι δουλειά..
Τι να το κάνω κι αν έχεις κύκλο εργασιών 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τη στιγμή που μου δίνεις ψίχουλα και δε με σέβεσαι όχι ως επιστήμονα, αλλά ως άνθρωπο πάνω απ' όλα.
Ώρα να ετοιμάζω βαλίτσες.. }



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Μία πανέμορφη λίμνη που… σκοτώνει!!!

perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!Καταπληκτική ομορφιά και υποτιθέμενα καθαρά νερά, σε ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Μην περιμένετε, όμως, να δείτε παραθεριστές, παιδιά να παίζουν στα νερά ή ηλικιωμένους να ψαρεύουν στις όχθες της.

perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
Η λίμνη Karachay, που βρίσκεται στα νότια Ουράλια Όρη στη δυτική Ρωσία, είναι γνωστή ως η πιο μολυσμένη στον πλανήτη, κρύβοντας στο εσωτερικό της μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί!
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
Από το 1951 η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε τη λίμνη για να ρίχνει πυρηνικά απόβλητα, ενώ σύμφωνα με έκθεση της Ουάσιγκτον έχει πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, ικανά να σκοτώσουν άνθρωπο μέσα σε μία ώρα!
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
Τα μεγάλα ποσοστά σε καίσιο και στρόντιο συμπληρώνουν… την εικόνα, ενώ για καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος του κινδύνου, σας ενημερώνω ότι οι μετρήσεις ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του Τσερνόμπιλ, μετά την καταστροφή, καθώς η ακτινοβολία της ραδιενέργειας στη λίμνη είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο.
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
Γιατί μπορεί η «μητέρα» φύση να δημιουργεί εξαιρετικά τοπία στη Γη, όταν, όμως, ο «δολοφόνος» άνθρωπος βάζει το… χεράκι του, μεταμορφώνονται τάχιστα σε «κρανίου τόπους» και σβήνουν από το χάρτη!
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!

perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!

Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Μια θαλασσογραφία με 500.000 αγκίστρια!
Η Ρεάλ Μαδρίτης προσεχώς και σε… νησί.
Συναρπαστικές φωτογραφίες που κόβουν .... την ανάσα !
Γιαγιά 101 ετών πετάει με αλεξίπτωτο!
Η μεγαλύτερη «κούρσα» στον κόσμο! 

Διαβάστε παρακάτω »