Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Γελοιογραφίες ... αφιέρωμα στην "Επανάσταση" !


Διαβάστε παρακάτω »

Γελοιογραφίες ...


Διαβάστε παρακάτω »

Ξαπλώστρα για… ρεκόρ Γκίνες!

Η μεγαλύτερη ξαπλώστρα στον κόσμο είναι γεγονός! Αν δηλαδή αναρωτιόσασταν... Κατασκευάστηκε από τον καλλιτέχνη Stuart Murdoch, με σκοπό να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες και μάλλον τα κατάφερε!

Πρόκειται για μια ξαπλώστρα, η οποία ζυγίζει περίπου έξι τόνους και έχει οκτώ μέτρα ύψος!
Ο Stuart Murdoch,  σπατάλησε 512 ώρες από την ζωή του για να δημιουργήσει την γιγαντιαία ξαπλώστρα…



perierga.gr - Μια γιγάντια ξαπλώστρα "καλωσορίζει" το καλοκαίρι!perierga.gr - Μια γιγάντια ξαπλώστρα "καλωσορίζει" το καλοκαίρι!perierga.gr - Μια γιγάντια ξαπλώστρα "καλωσορίζει" το καλοκαίρι!perierga.gr - Μια γιγάντια ξαπλώστρα "καλωσορίζει" το καλοκαίρι!perierga.gr - Μια γιγάντια ξαπλώστρα "καλωσορίζει" το καλοκαίρι!


Διαβάστε παρακάτω »

Μίζες 432.000 ευρώ το χρόνο προς ενίσχυση των βουλευτών


Ακόμα ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τους υπαλλήλους της Βουλής στο φως της δημοσιότητας. Διαβάστε πώς κατάφερναν να εισπράττουν μίζες 4% από δημόσιους διαγωνισμούς και μάλιστα με νόμιμο τρόπο.

Στο Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής φαίνεται ότι καταλήγει εδώ και χρόνια, ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα".
Πιο αναλυτικά, το προνομιούχο προσωπικό της Βουλής φαίνεται ότι καρπώνεται περίπου 26.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό; Εντός του κτιρίου της Βουλής λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας.
Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., στα οποία εργάζονται τραπεζικοί υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.
Έξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές.
Το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα για τα 30 τ.μ. είναι 26.000 ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο.
Το σκανδαλώδες βέβαια της υπόθεσης είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής.
Στις τσέπες των βουλευτών μισθώματα από ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή
Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο στο κτίριο της Βουλής.
Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.
Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη.
Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το υψηλό κομπόδεμα απ’ όλες αυτές τις εθελοντικές εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο "ειδικό βοήθηµα" από το ΤΑΥΒ.
news247.gr 
tnsite.gr


Διαβάστε παρακάτω »

Δέκα πιθανά σενάρια καταστροφής του κόσμου !

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις ανθρώπων για το πώς θα έμοιαζε η Αποκάλυψη.
Διαβάστε 10 πιθανούς τροπούς με τους οποίους μπορεί να καταστραφεί ο κόσμος:
1. Η αποκάλυψη των Μάγια
Αν και δεν υπάρχει τίποτα στα κείμενα των Μάγια που να αναφέρει ρητά ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, οι Μάγια ήταν κάτι περισσότερο από έμπειροι στα μαθηματικά και είχαν προβλέψει με ακρίβεια την εμφάνιση μιας σειράς σημαντικών γεγονότων. Επιπλέον, πίστευαν ότι η ροή του χρόνου ήταν κυκλική, όχι γραμμική – εννοώντας ότι ίσως έχει έρθει η ώρα μας για μια «επαναφορά».
2. Πρόσκρουση μετεωρίτη
Το θέμα σε αμέτρητες ταινίες όλα αυτά τα χρόνια, ένας γιγάντιος αστεροειδής, ένας από τους τρόπους που εξαλείφθηκαν οι δεινόσαυροι – και οι πιθανότητες να συμβεί το ίδιο σε εμάς είναι μεγαλύτερες από όλες τις άλλες. Ωστόσο, η πρόληψη αυτής της καταστροφής είναι ευκολότερη από τις άλλες επιλογές, καθώς ο αστεροειδής θα μπορούσε να εντοπιστεί και να καταστραφεί πριν φτάσει στην Γη.
3. Η εποχή των παγετώνων
Αν το κλίμα συνεχίσει να αλλάζει, έστω και σταδιακά, ένα φαινόμενο όπως η επιστροφή της εποχής των παγετώνων γίνεται εξ ολοκλήρου δυνατό. Σίγουρα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά την διάρκεια της δικής μας ζωής, αλλά τελικά θα μπορούσε να είναι το τέλος για πολλούς άλλους.
4. Πυρηνικός πόλεμος
Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι μακριά από το απίθανο και είναι ένας από τους πιο άσχημους τρόπους καταστροφής του κόσμου. Όχι μόνο ο πόλεμος από μόνος του είναι σκληρός και αδιάλλακτος, αλλά το νέφος – ένας πυρηνικός χειμώνας – θα είναι εξίσου καταστροφικός και εξίσου σκληρός για επιβίωση.
5. Βιοτεχνολογική καταστροφή
Με την διάδοση της γενετικής μηχανικής – μέχρι στιγμής επί το πλείστον στα τρόφιμα – γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι κάτι θα πάει στραβά. Εξάλλου, σε ορισμένα τρόφιμα είναι ακόμα ασαφές αν ορισμένα γονίδια θα μεταφερθούν και σε άλλα είδη (όπως ο άνθρωπος) και να δημιουργήσουν νέα, πιθανόν φρικτά μεταλλαγμένα. Αυτός είναι ο τρόπος που συνήθως συμβαίνουν οι αποκαλύψεις με ζόμπι.
6. Εισβολή εξωγήινων
Υπάρχουν πολλοί πόροι εδώ στη Γη που θα μπορούσαν να την κάνουν ένα δυνητικό στόχο για τους εξωγήινους να εισβάλλουν. Ίσως τα σκάφη τους έχουν ανάγκη το υδρογόνο των ωκεανών μας για την τροφοδοσία τους ή απλά θέλουν να μας καταστρέψουν. Άσχετα με τον λόγο, ποτέ δεν ξέρουμε πότε οι εξωγήινοι θα μας επιτεθούν.
7. Επανάσταση των ρομπότ
Παρόμοιο με την βιοτεχνολογική καταστροφή, η κατάληψη του κόσμου μας από ρομπότ δεν είναι και τόσο παρατραβηγμένο σενάριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αρκετά εξελιγμένο ρομπότ που να μπορεί να κάνει δικές του σκέψεις και να αποφασίσει ότι «αρκετά ανέχτηκε». Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα φρικιαστικό, ειδικά αν τα ρομπότ δεν τα ενδιέφερε η διπλωματία.
8. Μαζική παραφροσύνη
Σε αντίθεση με την παραφροσύνη ενός μόνο ατόμου, η πιθανότητα ενός αποκαλυπτικού σεναρίου «μαζικής παραφροσύνης» δεν φαίνεται και τόσο παράλογο. Ενώ η σωματική υγεία έχει γενικά βελτιωθεί από τον περασμένο αιώνα, η πτώση στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι επίσης σημαντική. Τα ανθρώπινα σώματα δεν κατασκευάστηκαν για να διαρκούν όσο διάστημα διαρκούσαν αρχικά και η τάση αυτή πρόκειται μόνο να αυξηθεί, καθώς ο ιατρικός τομέας συνεχίζει να βελτιώνει τις τεχνικές του. Η κατάθλιψη και το ποσοστό αυτοκτονιών έχει ήδη αναρριχηθεί και στους ηλικιωμένους (65 χρονών και άνω), οπότε φανταστείτε τι θα συμβεί όταν οι άνθρωποι θα ζουν για πάνω από 100 χρόνια.
9. Κρυφές μαύρες τρύπες
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια μαύρες τρύπες ΜΟΝΟ στον Γαλαξία μας. Όπως και τα αστέρια, βρίσκονται σε τροχιά και μεταναστεύουν σιγά-σιγά σε ολόκληρο το σύμπαν. Φαινομενικά λοιπόν, θα μπορούσε κάποια μαύρη τρύπα να βρεθεί στην δικιά μας τροχιά και να μας καταβροχθίσει μαζί με τα πάντα τριγύρω μας.
10. Υπέρ-Ηφαίστειο
Εκτός από τα 500 περίπου ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν επίσης 3 γνωστά υπέρ-ηφαίστεια μόνο στις Η.Π.Α. (ένα εκ των οποίων είναι το Yellowstone), συν το Lake Toba στγβ Ινδονησία, το Taupo στην Νέα Ζηλανδία και το Aira Caldera στην Ιαπωνία. Κάθε ένα από αυτά είναι σε θέση να παράγει μια έκρηξη με περιοχή ισχύος μεγαλύτερη από 1.000 κυβικά χιλιόμετρα – ή κυριολεκτικά χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τις πιο μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία. Το Yellowstone για παράδειγμα θα μπορούσε να παράγει 200 εκατομμύρια τόνους θειικού οξέος, κάτι που θα ήταν ισοδύναμο ενός πυρηνικού χειμώνα και οι σκόνες θα μπορούσαν να εμποδίζουν την εμφάνιση του ήλιου για αρκετά χρόνια.

Διαβάστε παρακάτω »

Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!

perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!Είναι ένα από τα πιο «πολύτιμα» δείγματα της ορθοδοξίας, αποτελώντας εδώ και αιώνες ιερό τόπο των χριστιανών. Το μικρό εκκλησάκι του St. Gildas βρίσκεται κατά μήκος του  Canal du Blavet στη Βρετάνη της Γαλλίας, κοντά στην πόλη Bieuzy-les-Eaux.

perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!
Βασικό χαρακτηριστικό της κατασκευής είναι το γεγονός ότι χτίστηκε στο εσωτερικό ενός βράχου, σε μια σπηλιά που ζούσε ο Ιρλανδός μοναχός St. Gildas, στον οποίο είναι αφιερωμένο. Ο τελευταίος είχε ταξιδεψει στην Ουαλία, στην Ιρλανδία και στη Σκοτία κηρύσσοντας το χριστιανισμό.
perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!

Το 540 μ.Χ. εγκαταστάθηκε στη Βρετάνη, όπου έζησε σε μια σκήτη, στους πρόποδες ενός βράχου. Από το σημείο αυτό, επάνω σε έναν πρόχειρο άμβωνα κήρυξε το χριστιανισμό στους ειδωλολάτρες, ενώ μετά το θάνατό του δημιουργήθηκε προς τιμήν του ο μικρός αυτός ναός.
perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!

Το ειδυλλιακό περιβάλλον της περιοχής αλλά και η προϊστορία του ναού δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς πλήθος πιστών συγκεντρώνεται εδώ για να θαυμάσει το ιερό εκκλησάκι του βράχου αλλά και να δει από κοντά τα απομεινάρια της σκήτης του μοναχού.
perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!
perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!
perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!
perierga.gr - Το ιερό εκκλησάκι του βράχου!
Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για ... μικρά πόνι !
Αντικείμενα που δεν τα χρειάζεσαι αλλά... τα θες
Cappuccino coast: Πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο
Σούμο... μία από τις αρχαιότερες και ολιγομελέστερες «πριβέ λέσχες» του κόσμου...
Ένας καθρέφτης έφερε πίσω τη λιακάδα σε χωριό της Ιταλίας

Διαβάστε παρακάτω »

Ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για ... μικρά πόνι !

πονυ 2.jpg
Πάνω από 20.000 ευρώ έχει ξοδέψει μια νεαρή κοπέλα από την Αγγλία, σε …μικρά πόνι!

Πρόκειται για μια φανατική θαυμάστρια του πλαστικού μεν αλλά μικρού και γλυκύτατου δε πόνι, η οποία τα αγοράζει ακατάπαυστα σε ότι χρώμα βγουν στην αγορά!
Έχει συγκεντρώσει στο δωμάτιό της περισσότερα από 1.00 πόνι, τα οποία όπως καταλαβαίνεται βρίσκονται παντού, στην βιβλιοθήκη, στην παπουτσοθήκη, πάνω και κάτω από το κρεβάτι  της ακόμη και στα κουρτινόξυλα!
πονυ 3.jpgΕίναι τόσο πωρωμένη με το συγκεκριμένο παιχνίδι, που ακόμη και οι ταπετσαρίες της έχουν σχέδιο …γκαζόν!
Η 29χρονη κοπέλα,  επιδεικνύει περήφανη τα εκατοντάδες  πόνι, που φαίνεται ότι αγάπησε όσο τίποτε άλλο!
Τώρα βέβαια είναι καιρός να σοβαρευτεί, καθώς πλησιάζει σε ηλικία γάμου! Φανταστείτε να δει ο γαμπρός την προίκα της…
Στην συλλογή της η κοπέλα έχει μεταξύ άλλων και σπάνια κομμάτια, τα οποία μπορούν να πουληθούν αρκετά ευρώ! «Μερικοί άνθρωποι, ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κάποιοι άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα ή νομίσματα, εγώ μαζεύω "Little Pony"», αναφέρει το νεαρό κορίτσι και προσθέτει, «αυτό με κάνει ευτυχισμένη γιατί μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία».

Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Αντικείμενα που δεν τα χρειάζεσαι αλλά... τα θες
Cappuccino coast: Πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο
Σούμο... μία από τις αρχαιότερες και ολιγομελέστερες «πριβέ λέσχες» του κόσμου...
Ένας καθρέφτης έφερε πίσω τη λιακάδα σε χωριό της Ιταλίας
Έργα τέχνης από ... ψαλίδια ! 

Διαβάστε παρακάτω »

Αντικείμενα που δεν τα χρειάζεσαι αλλά... τα θες

Διαβάστε παρακάτω »

Με δημόσιο χρήμα οι πληρωμές των "αφισοκολλητών" των κομμάτων !

Με δημόσιο χρήμα οι πληρωμές των "αφισοκολλητών" των κομμάτων!Υπόγειες διαδρομές μέσω των οποίων μοιράζεται το δημόσιο χρήμα σε ημέτερους κομμάτων, αφισοκολλητές βουλευτών και γενικότερα, «πρασονογαλαζοκόκκινα» παιδιά.



Τελειωμό δεν έχουν οι υπόγειες διαδρομές μέσω των οποίων μοιράζεται το δημόσιο χρήμα σε ημέτερους κομμάτων, αφισοκολλητές βουλευτών και γενικότερα, «πρασονογαλαζοκόκκινα» παιδιά.
Το newsbomb.gr παρουσιάζει μια σειρά εγγράφων που δείχνουν ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι υπουργείων ενώ έχουν αποσπαστεί σε γραφεία όλων των κομμάτων ή έχουν δοθεί ως «συνεργάτες» διάφορων βουλευτών εξακολουθούν να πληρώνονται από τα υπουργεία και να ζητούν μάλιστα και υπερωρίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών (17.02.2012) εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 1.370,44 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν υπερωρίες για τον Ιανουάριο για τέσσερις υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ακόμα μια που έχει αποσπαστεί στην βουλευτή του ίδιου κόμματος Σοφία Γιαννακά.
Επιπλέον, άλλη απόφαση, αυτή τη φορά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (01.09.2011) αναφέρει ότι «εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους 1.615 ευρώ για την… κάλυψη δαπάνης αποζημίωσης 45 ωρών για απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία Βουλευτών ή γραφεία κομμάτων…».
Σύμφωνα με το έγγραφο οι αποσπάσεις έχουν γίνει στους κ.κ. Θεόδωρο Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Τσιρώνη (ΠΑΣΟΚ) καθώς και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Φαίνεται μάλιστα ότι κόμματα και βουλευτές προτιμούν τους υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς άλλη απόφαση με την ίδια όμως ημερομηνία (01.09.2011) αποκαλύπτει ότι εκταμιεύτηκαν επιπλέον 1.328 ευρώ για την πληρωμή υπερωριών υπαλλήλων οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι στα γραφεία της κυρίας Βαρβάρας Νικολαϊδου (ΚΚΕ), στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ.

www.newsbomb.gr
tnsite.gr

Διαβάστε παρακάτω »

Cappuccino coast: Πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο


Το πολύ σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο ονομάζεται “Cappuccino coast” και είμαστε τυχεροί που μπορούμε να δούμε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες από το Cape Town, όπου το “Cappuccino” έφτασε στις ακτές με μια πολύ ισχυρή καταιγίδα.
Αυτός ο παχύς αφρός στον ωκεανό εμφανίζεται όταν το αλμυρό νερό συνδυάζεται με τα απόβλητα των ζωντανών οργανισμών την θάλασσας και όλα ανακατεύονται μαζί από τα ισχυρά ρεύματα με αποτέλεσμα το νερό να πάρει την συγκεκριμένη μορφή.

Διαβάστε παρακάτω »