Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η Σάρα Τζιν Άντεργουντ στα καλύτερά της

Στις πιο σέξι στιγμές

Εντυπωσιάζει και πάλι τον ανδρικό πληθυσμό

Για πολλούς ένα ντυμένο κορμί είναι πιο σέξι από ότι ένα γυμνό. Η Σάρα Τζιν Άντεργουντ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία με τις φωτογραφίες που ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook.

Η 25χρονη καλλονή ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, αλλά τώρα πια εργάζεται ως ηθοποιός και αν κρίνουμε από αυτό που βλέπουμε μάλλον έχει πολύ ταλέντο…


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Ανατολίτικη... έμπνευση. Τo κορίτσι από τη Γιοκοχάμα

Ανατολίτικη... έμπνευση
Η τελευταία προσφορά του γιαπωνέζου φωτογράφου, Yasumasa Yonehara, στην τέχνη θα σε κάνει να κλάψεις. Ο γνωστός για τη λατρεία του στο ωραίο φύλο, ΥΟΝΕ, αποθέωσε τη συμπατριώτισσα του μοντέλα, Nina, σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γιοκοχάμα. Μιλάμε για…. μεγάλη έμπνευση!


Πηγή





Διαβάστε παρακάτω »

Γατούλα διασχίζει το μικρό ποταμάκι με ... στυλ


Οι γάτες απεχθάνονται το νερό

Διαβάστε παρακάτω »

Η πρώτη παιδική χαρά του κόσμου

Ο Charles Wicksteed κατασκεύασε τη πρώτη τσουλήθρα πριν από 90 χρόνια

Μια ομάδα ιστορικών ανακάλυψε φωτογραφίες από τη πρώτη παιδική χαρά του κόσμου, η οποία χτίστηκε πριν από 90 χρόνια, και περιελάμβανε μια τσουλήθρα, κατασκευασμένη από μια γιγαντιαία σανίδα, χωρίς πλευρικά κιγκλιδώματα ασφαλείας.

Η πρωτόγονη παιδική χαρά κατασκευάστηκε το 1922 από τον Charles Wicksteed, ο οποίος εφηύρε και τη σύγχρονη μορφή της τσουλήθρας και έφερε την επανάσταση στο τρόπο που τα παιδιά έπαιζαν σε εξωτερικούς χώρους.

Το πρώτο πάρκο αναψυχής κατασκευάστηκε στο Kettering του Northamptonshire. Σύντομα, η καινοτόμα ιδέα του, έλαβε σάρκα και οστά και στις υπόλοιπες χώρε της Ευρώπης.

Ο πρώτος κατάλογος της εταιρίας Wicksteed κυκλοφόρησε το 1924 και παρουσιάζει τη πρώτη τσουλήθρα του κόσμου. Μάλιστα, στο κατάλογο σημειώνεται αξιοσημείωτα ότι παρά την έλλειψη εξοπλισμού ασφαλείας, δεν υπήρχαν ατυχήματα.

«Εάν η επιφάνεια της σανίδας δεν ήταν γυαλιστερή, τότε τα παιδιά δεν θα γλιστρούσαν προς τα κάτω. Η υποτιθέμενη φθορά των παιδικών ρούχων δεν λαμβάνει χώρα. Επιπλέον, τα παιδιά δεν φοβούνται να ανέβουν τη σκάλα και μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα. Τα παιδιά τη λατρεύουν», αναφέρει η επιγραφή.

Το 1929, η τσουλήθρα του Wicksteed είχε γίνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι των παιδιών. Ο ίδιος ο εφευρέτης, ανέπτυξε περαιτέρω την ιδέα του και πρόσθεσε υλικά, όπως χάλυβα και ξύλο, για να διασφαλίσει τόσο καλύτερα αποτελέσματα όσο και την ασφάλεια των παιδιών.

Πηγή





Διαβάστε παρακάτω »

Το pole dancing σε άλλη διάσταση

Σουλατσάροντας στον αέρα




Διαβάστε παρακάτω »

Το πιο… ντροπαλό φυτό στον κόσμο!

perierga.gr - Το πιο... ντροπαλό φυτό στον κόσμο!
Η μιμόζα, όπως τη γνωρίζουν οι περισσότεροι, ή Mimoza Pudica όπως είναι η επιστημονική της ονομασία ή ακόμη Touch-me-touch-me-not (σ.σ. «άγγιξέ με-μη με αγγίζεις») για κάποιους άλλους είναι ένα φυτό ιθαγενές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, το οποίο ευδοκιμεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

perierga.gr - Το πιο... ντροπαλό φυτό στον κόσμο!
Ο φείλει την ονομασία του στη λατινική λέξη «pudica» που σημαίνει «ντροπαλός» και το χαρακτηρίζει απόλυτα, αφού ένα απαλό άγγιγμα στα φύλλα του φυτού είναι αρκετό για να το κάνει να τα κλείσει απότομα και να συρρικνωθεί.

perierga.gr - Το πιο... ντροπαλό φυτό στον κόσμο!
Αυτή ακριβώς η αντίδρασή του στα εξωτερικά ερεθίσματα είναι που το κάνουν συναρπαστικό και ασυνήθιστο, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού καταπράσινου φυλλώματος και των πανέμορφων μοβ ανθέων του, καταλαμβάνοντας μία θέση ανάμεσα στα πιο ωραία αλλά και πιο παράξενα φυτά του κόσμου.

perierga.gr - Το πιο... ντροπαλό φυτό στον κόσμο!
Στην πραγματικότητα όταν κάποια δύναμη εφαρμόζεται στα φύλλα της μιμόζας απελευθερώνονται διάφορες χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου και του καλίου, κάνοντας τα κύτταρα που υπάρχουν στην περιοχή να χάσουν αρκετή από την υγρασία τους και να καταρρεύσουν. Αυτό ακριβώς φαίνεται στα φύλλα.

perierga.gr - Το πιο... ντροπαλό φυτό στον κόσμο!
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ενέργεια αυτή του φυτού είναι ένας τρόπος προστασίας από τα ζώα, καθώς όσα προσπαθήσουν να φάνε τα φύλλα μάλλον θα φύγουν μακριά, αναζητώντας αλλού την τροφή τους… Γι’ αυτό μερικές φορές η… ντροπή σε σώζει από τα δύσκολα!

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill

Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (1)

Αυτό το ρετιρέ κατασκευάστηκε από γυαλί και ατσάλι στην οροφή δύο γειτονικών κτηρίων στο Notting Hill του Λονδίνου. Τα κτήρια είναι συνδεδεμένα με μια γυάλινη πεζογέφυρα και το γυάλινο ασανσέρ παρέχει άμεση πρόσβαση σε αυτό το εντυπωσιακό διαμέρισμα με την υπέροχη θέα του Δυτικού Λονδίνου και του Holland Park.

Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (2)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (3)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (4)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (5)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (6)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (7)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (8)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (9)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (10)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (11)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (12)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (13)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (14)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (15)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (16)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (17)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (18)
Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (19)Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (20)Εντυπωσιακό γυάλινο ρετιρέ στο Notting Hill (21)
Διαβάστε παρακάτω »

Ένας απέραντος υδάτινος κόσμος κάτω από την άνυδρη Αφρική,

Ο όγκος των αποθεμάτων αντιστοιχεί σε ένα στρώμα νερού πάχους 75 μέτρων
 
Περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική εκτιμάται ότι υποφέρουν από την έλλειψη πόσιμου νερού. Κι όμως, λίγες δεκάδες μέτρα κάτω από τα πόδια τους, το νερό του υδροφόρου ορίζοντα θα ήταν αρκετό για να μετατρέψει τη Σαχάρα σε ρηχή θάλασσα.

Η ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων νερού στους υδροφόρους ορίζοντες της Αφρικής, ακόμα και κάτω από τη μεγαλύτερη έρημo του κόσμου, ήταν γνωστή εδώ και δεκαετίες. Τώρα, όμως, ερευνητική ομάδα στη Βρετανία παρουσιάζει τον πρώτο χάρτη των υπόγειων υδάτων σε όλη την έκταση της ηπείρου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν πόροι που θα διευκόλυναν την προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Ο συνολικός όγκος του νερού στους υδροφόρους ορίζοντες της Αφρικής υπολογίζεται ότι είναι 100 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το σύνολο των ποταμών και των λιμνών της ηπείρου.


Στον χάρτη αριστερά, το σκούρο χρώμα αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο πάχος για τον υδροφόρο ορίζοντα. Δεξιά, χάρτης της παραγωγικότητας του υδροφόρου ορίζοντα, με το μπλε να αντιστοιχεί στις υψηλότερες τιμές (Προσαρμογή από A.M.MacDonald et al./ERL)

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους στην επιθεώρηση Environmental Research Letters, οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα υπόγεια αποθέματα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν μικρές κοινότητες σε κάποιες περιοχές, όπου χειροκίνητες αντλίες θα παρέχουν έως και 5 λίτρα νερού το δευτερόλεπτο.

Επισημαίνουν όμως ότι τα αποθέματα δεν μπορούν να αντληθούν με μεγάλες υποδομές γεωτρήσεων -αυτό θα εξαντλούσε σύντομα τους υδροφόρους ορίζοντες, θα εξαφάνιζε υπάρχουσες οάσεις στην επιφάνεια και θα δημιουργούσε κίνδυνο εισβολής αλμυρού νερού.

«Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αποθέματα υπόγειων υδάτων βρίσκονται στη βόρεια Αφρική, ειδικά στις μεγάλες ιζηματογενείς λεκάνες της Λιβύης, της Αλγερίας και του Τσαντ» αναφέρει η Χέλεν Μπόνσορ της βρετανικής γεωλογικής υπηρεσίας BGS.

«Ο όγκος των αποθεμάτων σε αυτές τις λεκάνες αντιστοιχεί σε ένα στρώμα νερού πάχους 75 μέτρων σε όλη την επιφάνειά τους. Πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα» επισημαίνει.

Η ερευνητική ομάδα στη BGS και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου βασίστηκε σε υδρολογικούς χάρτες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και σε 250 προηγούμενες μελέτες για τα υπόγεια ύδατα σε διάφορες περιοχές.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα αποθέματα υπόγειων υδάτων είναι μεγαλύτερα στη βόρεια Αφρική και μικρότερα στις υποσαχάριες περιοχές, οι οποίες γενικά είναι και οι φτωχότερες.

Ακόμα και σε αυτές όμως τις περιοχές, «η εργασία μας δείχνει ότι, με προσεκτική έρευνα και κατασκευή, υπάρχουν αρκετά υπόγεια ύδατα για να προσφέρουν μια μικρή παροχή νερού για ύδρευση και άρδευση σε επίπεδο κοινότητας» λέει ο Δρ Άλαν ΜακΝτόναλντ της BGS, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Ακόμα και οι μικρές χειροκίνητες αντλίες θα βοηθούσαν σημαντικά στην προσαρμογή του πληθυσμού στις συνθήκες ενός θερμότερου κόσμου, όχι όμως σε επίπεδο ολόκληρων χωρών.

Μπορεί λοιπόν τα υπόγεια ύδατα να μην επαρκούν για να πρασινίσουν ολόκληρη την Αφρική, σίγουρα όμως έχουν αξία σε μια ήπειρο όπου μόνο το 5% της καλλιεργήσιμης γης αρδεύεται αποτελεσματικά.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »