Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γυναίκες στρατιωτών ημίγυμνες για καλό σκοπό

Γυναίκες στρατιωτών ημίγυμνες για καλό σκοπό (pics)

Έβγαλαν τα ρούχα τους και πόζαραν με την πλάτη στο φακό για καλό σκοπό.

Είναι οι σύζυγοι των Αμερικανών στρατιωτών που συμμετέχουν σε μια μεγάλη εκστρατεία κατά των αυτοκτονιών.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έξαρση των αυτοκτονιών των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ. Παρατηρώντας μια αλλαγή στη συμπεριφορά του συζύγου της όταν γύρισε από το Ιράκ η Ashley Wise αποφάσισε να συμβουλευτούν έναν ψυχολόγο.

Εκείνος τους ενημέρωσε ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες όπως και πολλοί όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες που πηγαίνουν στο Ιράκ. Αποτέλεσμα αυτού η εκδήλωση αυτοκτονιών.

Η Ashley λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά του φαινομένου αυτού. Έβγαλε λοιπόν την μπλούζα της, έγραψε ένα τρυφερό μήνυμα στην πλάτη της και ανέβασε την φωτογραφία στο Facebook.

«Η αγάπη μου θα είναι παντοτινή», «Θα σε περιμένω για πάντα» και παρόμοια ήταν τα μηνύματα που «αντέγραψαν» και άλλες σύζυγοι ενισχύοντας την εκστρατεία.

Δείτε τις φωτογραφίες:


Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν..


Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν..
    
  Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

        Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
        (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

        Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
        (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

        Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

        Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.

        Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

        Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.

        Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.

        Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.

        Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.

        Η ΣΟΦΙΑ

        Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι' αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.

        Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».

        Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.

        Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).

        Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.

        Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» - ελαττώνει ως ανθρώπους - και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο».

        Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.

        Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά .. Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!!

        Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία.

        Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.

        Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.

        Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.

        «Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.

        Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.

        Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

        Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.

        Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:

        «Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».

        Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα:«Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα - μητέρα των εννοιών μας - μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».

        Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.

        Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.

        «Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ' εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.

        Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».

        Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

        Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.

        Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.

        Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

«Άκυρο» σε Μέρκελ από Μπόατενγκ! Του έκανε πρόταση για να πιούν τσάι!

Euro 2012: «Άκυρο» σε Μέρκελ από Μπόατενγκ

Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ αποκάλυψε πως η Άνχελα Μέρκελ του έκανε πρόταση για να πιούν τσάι με τον ίδιο να μην… πείθεται!

Τη φανέλα της Γκάνας έχει επιλέξει να φοράει ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ σε αντίθεση με το θετό του αδελφό, Ζερόμ. Ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν μιλώντας στα Μέσα της Ιταλίας, υποστήριξε πως η Άνχελα Μέρκελ του έκανε πρόταση για να βγουν για τσάι με τον ίδιο να αρνείται:

«Η Καγκελάριος με είχε καλέσει για να πάρω τσάι μαζί της, πήγα όμως διακοπές και δεν αποδέχτηκα την πρόταση. Ίσως η Καγκελάριος να ήθελε να μου ζητήσει να παίξω ξανά για τα χρώματα της Γερμανίας αλλά τώρα είναι πάρα πολύ αργά. Δεν γυρίζω πίσω. Δεν ειπώθηκε ότι δεν πίνω τσάι μαζί της.  «Εγώ προτίμησα να αποδεχτώ την πρόταση της Γκάνας, απορρίπτοντας την γερμανική φανέλα. Ο Ζερόμ αντίθετα έμεινε πιστός στη Γερμανία», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως θέλει να παντρευτεί τη Μελίσα Σάτα:
«Ονειρεύομαι να την παντρευτώ και να κάνω οικογένεια μαζί της. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Και δεν ντρέπομαι να το πω».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πνιγμός 79χρονου στον Πλαταμώνα

Πνιγμός 79χρονου στον Πλαταμώνα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, από τη θαλάσσια περιοχή του Πλαταμώνα ένας 79χρονος.

Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλαταμώνα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ανέκδοτο: Το… πουλί του Τάκη!

Ένας πατέρας προσπαθεί να ταΐσει τον γιόκα του...

- Έλα Γιαννάκη, φάε το αυγό σου να μεγαλώσουν τα ποδαράκια σου. 

-Όχι ζε σέλω..

- Φάε το αυγό σου να μεγαλώσουν τα χεράκια σου.

- Όχι ζε σέλω...

- Φάτο βρε αγόρι μου, να μεγαλώσει το πουλάκι σου...
 
Και η μαμά από την κουζίνα:
- Φάτο εσύ το αυγό Τάκη! θα φτιάξω κρέμα για το παιδί... !

 

Διαβάστε παρακάτω »

Σοκαριστικό βίντεο: Απίστευτο δυστύχημα με τρένο στη Ρωσία!

Σοκαριστικό βίντεο: Απίστευτο δυστύχημα με τρένο στη Ρωσία

Απορροφημένος στη μουσική που ακούει με ακουστικά στα αυτιά του ο νεαρός του βίντεο που ακολουθεί διασχίζει τις γραμμές και δεν συνειδητοποιεί πως το τραίνο πλησιάζει με αποτέλεσμα να βρει τραγικό τέλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν το βίντεο στο youtube, το περιστατικό συνέβη στις 15 Ιουνίου κοντά στο χωριό Voiskovitsy.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Γιατί το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το κρύο;

Αφήνοντας δυο δοχεία το ένα με ζεστό νερό και το άλλο με κρύο, σε έναν υπαίθριο χώρο με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, θα παρατηρήσουμε ότι παγώνει γρηγορότερα το ζεστό!

Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό στις βόρειες χώρες που σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε το φαινόμενο στο βίντεο που ακολουθεί:


Το φαινόμενο ήταν γνωστό από την εποχή του Αριστοτέλη (του οποίου η ερμηνεία ήταν λανθασμένη) και μελετήθηκε επίσης από τους φιλοσόφους Francis Bacon και René Descartes.

Αναφέρεται συνήθως ως φαινόμενο Mpemba, από το όνομα ενός Τανζανού μαθητή, που παρατήρησε (1963) πραγματοποιώντας ένα πείραμα σε τάξη μαγειρικής, ότι ένα ζεστό μίγμα πάγωνε πιο γρήγορα από ένα κρύο.

Όταν ρώτησε τους καθηγητές του για το φαινόμενο αυτό, αρχικά εισέπραξε ειρωνία. Ευτυχώς όμως γι αυτόν, ένας καθηγητής Φυσικής, ο Osborne, επανέλαβε το πείραμα και επιβεβαίωσε τις παρατηρήσεις Mpemba.

Έτσι, το 1968 οι E B Mpemba και D G Osborne δημοσίευσαν την εργασία με τίτλο: "Cool?" με συγγραφείς τους E B Mpemba και D G Osborne, όπου διαπιστώνεται πως σε ορισμένες συνθήκες, πράγματι το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το κρύο.

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Τα τop 10 websites του κόσμου! Οι κολοσσοί του Internet!

Τα τop 10 websites του κόσμου

Κάποια τα περιμένεις σίγουρα, κάποια άλλα όμως δεν θα τα 'βλεπες στη λίστα...
Γρήγορα, ονόμασε τα top 10 sites του κόσμου με βάση την επισκεψιμότητά τους. Για να δούμε πώς τα πήγες...

Μισό περίπου δισεκατομμύριο(!) ιστοσελίδες μετρά ο κυβερνο-κόσμος μας και αυτές που σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις είναι οι ηγέτες της ηλεκτρονικής μας ζωής. Αναμφίβολα ψυλλιάζεσαι μερικές, βλέπε Google και Facebook, η σειρά κατάταξης ωστόσο θα σε ξαφνιάσει. Τι άλλο θα σε ξαφνιάσει; Ο συνολικός ημερήσιος αριθμός επισκεπτών! Για πάμε...

Νο 1 - Google (google.com / 1998)


Η θρυλική -πλέον- μηχανή αναζήτησης είναι το site που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες στον κόσμο. Τι σημαίνει όμως να είσαι το μεγαλύτερο website του κόσμου; Πρώτα απ' όλα, το 50% των απανταχού χρηστών του Internet επισκέπτονται το Google κάθε μέρα! Θες και νούμερο ε; Από τα 2,3 δισεκατομμύρια χρηστών του Διαδικτύου, υπολογίζεται ότι επισκέπτονται καθημερινά τη μηχανή αναζήτησης περίπου 950 εκατ. άνθρωποι. Κάθε μέρα! Και βέβαια αυτό μεταφράζεται για την Google σε έσοδα 38 δισ. δολαρίων και κέρδη 9,7 δισ.

Νο 2 - Facebook (facebook.com / 2004)


Το γεγονός ότι το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη αποτελούν όμως τα νούμερά του! Χθες, για παράδειγμα, το 45% των χρηστών του Internet παγκοσμίως μπήκε στο Facebook, κάνοντας το url «facebook.com» το δημοφιλέστερο του κόσμου (αφού η Google διαθέτει πάμπολλες υπηρεσίες και μία μόνο εξ αυτών είναι η «google.com»). Το μαγικό νουμεράκι του Facebook είναι 900 εκατ. χρήστες, που φέρνουν στον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης έσοδα 3,7 δισ. και κέρδη 1 δισ.

Νο 3 - YouTube (youtube.com / 2005)


Για τα βιντεάκια τα καλά μπαίνεις στο YouTube (ιδιοκτησίας Google) και δεν είσαι ο μόνος: περισσότερα από 4 δισ. videos προβάλλονται κάθε μέρα στο δημοφιλές video hosting site! Θες και το εκπληκτικότερο δεδομένο για το YouTube; Δεν βγάζει χρήμα! Και χωρίς την υποστήριξη της Google, το YouTube -όπως είναι τώρα- δεν θα ήταν πλέον βιώσιμο. Σοκ;

Νο 4 - Yahoo! (yahoo.com / 1995)


Το Yahoo! παραμένει η δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, με το 1/5 των χρηστών να κάνουν μια στάση την ημέρα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του, το Yahoo! έχει μεγαλύτερη πέραση στις ηλεκτρονικές μάζες και από την Google ακόμα! Γι' αυτό και έχει έσοδα 5 δισ. δολάρια και κέρδη 1 δισ.

Νο 5 - Baidu (baidu.com / 2000)

 
Να 'ναι καλά η Κίνα! Το Baidu είναι το πιο δημοφιλές site και μηχανή αναζήτησης της Κίνας κι αυτό φτάνει να το κατατάξει πέμπτο στην παγκόσμια κατάταξη. Το λένε «το κινέζικο Google» κι όχι άδικα, αφού αφήνει το Google China (google.com.hk) στη 19η θέση του κόσμου. Το 78% των κινέζων χρηστών το προτιμούν, περίπου 210 εκατ. άνθρωποι. Γι' αυτό και έχει έσοδα 3 δισ. δολάρια και κέρδη 1,5 δισ. Είδες η Κίνα;

Νο 6 - Wikipedia (wikipedia.org / 2001)


Σύμφωνα με τη Wikipedia, η Wikipedia ανήκει στο Wikimedia Foundation, ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώνει για τη «Free Encyclopedia», τη μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στην ανθρώπινη ιστορία! Ένας συνδυασμός εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρεές και εκατομμυρίων ωρών εθελοντικού γραψίματος αποτελούν το ηλεκτρονικό θαύμα της Wikipedia. Τα 100.000 εγγεγραμμένα μέλη (από τα 17 εκατομμύρια) έχουν παράξει 30 εκατ. σελίδες, με το 14% των χρηστών του Διαδικτύου να μπαίνουν καθημερινά στις σελίδες αυτές...

Νο 7 - Windows Live (live.com / 2005)


Το Live.com της Microsoft μαζεύει το 10,5% της παγκόσμιας ιντερνετικής κίνησης ή λίγο λιγότερο από 200 εκατ. χρήστες την ημέρα! Και οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουν καν τι είναι! Πρόκειται λοιπόν για μια σουίτα προϊόντων που προσφέρει η Microsoft, όπως το Messenger και το SkyDrive, το msn.com και κυρίως το Hotmail, που παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος e-mail του κόσμου. Εξού και τα νούμερα είναι θεαματικά: 4,6 δισ. δολάρια έσοδα και 2,95 δισ. κέρδη...

Νο 8 - Twitter (twitter.com / 2006)


Το Twitter αντιστοιχεί στο 10% περίπου της καθημερινής ηλεκτρονικής κοινότητας, με 900 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς. Αν και μόνο τα 250 εκατ. εξ αυτών χρησιμοποιούν την υπηρεσία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα! Γι' αυτό και το Twitter χάνει δυστυχώς χοντρό χρήμα και χωρίς τους εταιρικούς επενδυτές και τα venture capitals, δεν θα υπήρχε καν online! Τα 110 εκατ. δολάρια που μάζεψε το 2011 λογίζονται λιναρόσπορος...

Νο 9 - QQ (qq.com / 1998)


Το κινέζικο Twitter έχει εξελιχθεί σε γκράντε portal: είναι πλέον το δεύτερο δημοφιλέστερο site της Κίνας! Πάνω από 700 εκατ. χρήστες, με τους 145 από αυτούς να είναι online ανά πάσα στιγμή, τουιτάρουν στα κινέζικα, δικτυώνονται, παίζουν παιχνίδια, συνομιλούν κ.λπ. Γι' αυτό και τα έσοδά του μετρούν 6 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη του ανέρχονται στο 1,5 δισ.
 
Νο 10 - Amazon (amazon.com / 1994)


Στη 10η θέση φιγουράρει το μόνο site της λίστας που πουλάει πραγματικά αντικείμενα! Γι' αυτό και μπορεί να μην έχει μεν την επισκεψιμότητα της Google, έχει όμως πολύ μεγαλύτερα κέρδη. Μιλάμε για έσοδα 52 δισ. δολαρίων! Άσε που το 6% των χρηστών ψωνίζουν καθημερινά κάτι από το Amazon, περίπου 115 εκατομμύρια γήινοι δηλαδή!

Δες και ποια ακόμα websites συμπληρώνουν τη λίστα των top 20:

11. Blogger (blogger.com)
12. LinkedIn (linkedin.com)
13. Google India (google.co.in)
14. Taobao (tabao.com)
15. Sina (sina.com.cn)
16. Yahoo! Japan (yahoo.co.jp)
17. MSN (msn.com)
18. WordPress (wordpress.com)
19. Google Hong Kong (google.com.hk)
20. Google Germany (google.de)

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Τυφλός λαμπαδηδρόμος μετέφερε τη φλόγα καθοδηγούμενος μέσω iPhone


Ο Σαίμον Γουίτκροφτ, τυφλός εδω και σχεδόν 12 χρόνια, έζησε μία εμπειρία που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Προς μεγάλη του έκπληξη του δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα, υποβοηθούμενος ηλεκτρονικά και πρακτικά απο ειδική ομάδα της Apple που είχε επιστρατευθεί γι'αυτό το σκοπό.

Ο 30χρονος, είχε μάθει να κυκλοφορεί πρόσφατα μόνος του, όταν έχασε τον οδηγό του. Ο ίδιος αναφέρει ότι με τη βοήθεια του Runkeeper, ήταν σε θέση να κινηθεί αποφεύγοντας ατυχήματα κ τραυματισμούς, με εξαίρεση μία δύο συγκρούσεις σε ταχυδρομικά κιβώτια των πεζοδρομίων.

H εφαρμογή Runkeeper του iPhone χρησιμοποιεί χάρτες GPS και υπολογίζει, όχι μόνο το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, αλλά επίσης τον βηματισμό, την απόσταση που διανύει και τις θερμίδες που καίει τρέχοντας.

Πλέον, χάρη στη φωνητική βοήθεια της εφαρμογής του iPhone, ο Βρετανός Γουίτκροφτ είναι σε θέση να διανύσει την απόσταση που έχει αποστηθίσει, μεταφέροντας περήφανος την φλόγα σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Αντιδήμαρχος είχε στην... άκρη τρία εκ. ευρώ «μαύρα»


Καταθέσεις ύψους τριών εκ. ευρώ είχε στην τράπεζα αντιδήμαρχος δήμου της Στερεάς Ελλάδας, ποσό που δεν δικαιολογείται με βάση τα εισοδήματά του.

Το ποσό αυτό εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ελέγχων «Πόθεν Εσχες» που διεξάγει το ΣΔΟΕ σε σε 500 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τέως βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ζέτα Θεοδωροπούλου: Της έκαναν μασάζ... παρουσία κοινού!


Ταϋλανδή κυρία ανέλαβε να της κάνει σιάτσου δημοσίως και μάλιστα της έβγαλε και το επάνω μέρος του μπικίνι της!


Συνέβη σε παραλία της Τήνου. Ακολουθούν φωτό, βοήθεια σας...

Η ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια φόρεσε το μωβ μπικίνι της κι επάνω που ένιωσε ένα μικρό πιάσιμο στη μεσούλα, τσούπ, ως δια μαγείας ενεμφανίσθη το κορίτσι σιάτσου.

Έβαλε την Ζέτα Θεοδωροπούλου να αποχωριστεί το πάνω μέρος του μπικίνι της κι αμέσως άρχισε ο,τι εμείς θα θέλαμε να κάνουμε... κι έτσι είπαμε R.I.P. στην ατυχία μας!


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

"Ξαναχτύπησε" ο Μπουτάρης...δεν θέλει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης!


Νέα ανθελληνική θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης...δεν θέλει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Κατά της ανασύστασης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για ένα υπουργείο χωρίς αρμοδιότητες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε πως το συγκεκριμένο υπουργείο εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα και πως η διοίκηση του δήμου είναι αντίθετη στην επανασύσταση του.

Από την άλλη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, είπε πως ήταν οι λόγοι εθνικού συμφέροντος που υπαγόρευαν την ανασύστασή του. Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενεργοί πολίτες-Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης σημείωσε ότι η λειτουργία του υπουργείου είναι θέμα συμβολισμού και όχι ουσίας.



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ρεκόρ Γκίνες για την «υψηλότερη ανθρωπογενή θερμοκρασία»


Θερμοκρασία περίπου 250.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που επικρατεί στο κέντρο του Ήλιου, πέτυχαν να δημιουργήσουν Αμερικανοί επιστήμονες μέσα από συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων σε ένα επιταχυντή, φθάνοντας τα 4 τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσαν, για ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες όσον αφορά την «Υψηλότερη Ανθρωπογενή Θερμοκρασία».

Το επίτευγμα ανήκει στους φυσικούς του Σχετικιστικού Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (RHIC), που είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Εργαστήριο Μπρουκχέιβεν των ΗΠΑ. Ο υπόγειος επιταχυντής, μήκους 3,9 χιλιομέτρων (μία μικρογραφία του μεγάλου επιταχυντή του CERN στην Ευρώπη) κάνει συγκρούσεις σωματιδίων υπό συνθήκες που πιστεύεται ότι υπήρχαν στο σύμπαν μόλις ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι επιστήμονες προκάλεσαν συγκρούσεις μεταξύ πυρήνων χρυσού (δηλαδή των θετικά φορτισμένων τμημάτων του ατόμου που αποτελούνται από πρωτόνια και νετρόνια) με την ταχύτητα σχεδόν του φωτός. Η τεράστια ενέργεια που απελευθερώνεται από αυτή τη σύγκρουση των ιόντων, είναι τόσο ισχυρή που λιώνει τα νετρόνια και τα πρωτόνια μέσα στους πυρήνες, γεγονός που αποσυνθέτει τους πυρήνες στα συστατικά μέρη τους, κυρίως σε κουάρκ και γκλουόνια.

Αυτή η καυτή «σούπα» κουάρκ και γκλουονίων δημιουργεί μία ρευστή μορφή ύλης (πλάσμα) που πιστεύεται ότι μοιάζει με αυτή που υπήρχε λίγο μετά τη δημιουργία του σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτή η ύλη σε μορφή πλάσματος σταδιακά ψυχράνθηκε και συμπυκνώθηκε, δημιουργώντας τα πρωτόνια και τα νετρόνια της σημερινής ύλης.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία της σούπας-πλάσματος των υποατομικών σωματιδίων περίπου στους 7,2 τρισεκατομμύρια βαθμούς Φαρενάιτ (4 τρισ. βαθμοί Κελσίου). Είναι αξιοπερίεργο, όπως δήλωσε ο ε[ικεφαλής της έρευνας, ότι τόσο σε αυτή την τρομερά υψηλή θερμοκρασία, όσο και στο ακριβώς αντίθετο άκρο του θερμοκρασιακού φάσματος, κοντά στο απόλυτο μηδέν (μηδέν βαθμοί Κέλβιν ή μείον 273,15 βαθμοί Κελσίου ή μείον 459,67 βαθμοί Φαρενάιτ) η ύλη συμπεριφέρεται σαν ένα σχεδόν τέλειο υγρό χωρίς τριβή.

Το θερμοκρασιακό ρεκόρ του αμερικανικού μικρού επιταχυντή ίσως όμως να μη διαρκέσει για πολύ. Ο επιταχυντής του CERN, που βρίσκεται κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα και που κι αυτός κάνει συγκρούσεις ιόντων με την ταχύτητα σχεδόν του φωτός (στο πλαίσιο του ανιχνευτή ALICE), ίσως έχει ήδη σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Όπως δήλωσε η ελληνικής καταγωγής φυσικός του CERΝ Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, η ενέργεια στις συγκρούσεις του ευρωπαϊκού επιταχυντή είναι περίπου τριπλάσια από αυτή του αμερικανικού. «Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 30% στην απόλυτη θερμοκρασία σε σχέση με αυτήν που έχει πετύχει το RHIC", όπως είπε.

Όμως οι ερευνητές του πειράματος ALICE δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει επίσημα τη θερμοκρασία στο πλάσμα κουάρκ-γκλουονίων που έχουν πετύχει, οπότε προς το παρόν ο επίζηλος των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για την «Υψηλότερη Ανθρωπογενή Θερμοκρασία» ανήκει στον Σχετικιστικό Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων του Εργαστηρίου Μπρουκχέιβεν.

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Μπορείτε να μαντέψετε τι φοράει αυτός άνδρας;


Άντρας φοράει σουτιέν μέσα σε λεωφορείο μέρα μεσημέρι.

Το αστείο είναι πως το πουκάμισο του είναι διάφανο αλλά εκείνος δεν είχε καταλάβει πως ο στηθόδεσμος έγινε αντιληπτός από τους συνεπιβαίνοντες.

ΔΕΣ τον άντρα που  πιάστηκε να φορά σουτιέν

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έχουν όλα τα ζώα ανάγκη από ύπνο;


Όλοι οι οργανισμοί έχουν κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου περιόδους ανάπαυσης και περιόδους δραστηριότητας. Αυτοί οι βιολογικοί ρυθμοί ακολουθούν συνήθως τον κύκλο φωτός-σκότους και ελέγχονται από ένα εσωτερικό βιολογικό ρολόι. Τα αρθρόποδα, όπως τα έντομα και οι σκορπιοί, είναι τα απλούστερα ζώα στα οποία έχει παρατηρηθεί ένα είδος ύπνου.

Αν αυτά τα ζώα δεν αναπαυθούν, μειώνεται η κινητικότητά τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους. Δεν κοιμούνται ωστόσο τόσο βαθιά όσο τα θηλαστικά και τα πουλιά, που διαθέτουν ένα ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα. Στα τελευταία, ο ύπνος εμφανίζεται κατά σταθερές περιόδους και συνοδεύεται από εγκεφαλική δραστηριότητα διαφόρων μορφών. Η διάρκεια του ύπνου ποικίλλει από ζώο σε ζώο.

Οι φώκιες στους πάγους, για παράδειγμα, κοιμούνται για δύο λεπτά και ξυπνούν, προκειμένου να έχουν τα μάτια τους ανοικτά για πολικές αρκούδες, ενώ μεγάλα αιλουροειδή όπως τα λιοντάρια μπορεί να κοιμούνται ακόμη και 20 ώρες το 24ωρο. Ο λόγος για τον οποίο τα ζώα έχουν ανάγκη τον ύπνο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως.

Μια εξήγηση είναι ότι ο ύπνος περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας και επομένως την ανάγκη για τροφή. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι ο ύπνος βοηθά το νευρικό σύστημα ενός ζώου να αποθηκεύσει στη μνήμη του εντυπώσεις και εμπειρίες. Επιπλέον, ο ύπνος μπορεί να ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς ένα μέρος από τις ουσίες που επιφέρουν τον ύπνο διεγείρουν και το ανοσοποιητικό.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Tianchi ή Chonji: Μία μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!

Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!

Η λίμνη Tianchi ή Chonji βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Baekdu στη βόρεια Κορέα και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία «Lake Heaven», επειδή οι ντόπιοι πιστεύουν ότι η θέση της αποτελεί τρόπον τινά την είσοδο στον Παράδεισο!

Με μέγιστο βάθος τα 384 μέτρα, η λίμνη βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου και δημιουργήθηκε το 969 μ.Χ., μετά από μια ισχυρή έκρηξη, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 9,82 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!

Πρόκειται για τη βαθύτερη λίμνη της βόρειας Κορέας, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας, όπου πλήθος τουριστών επιλέγουν να επισκεφθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο η λίμνη είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη με πάγο, δίνοντας την εικόνα στο θεατή ότι αποτελεί συνέχεια των χιονισμένων βουνοκορφών που δεσπόζουν στην περιοχή.

Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία και βόλτες με άλογα στα ορεινά μονοπάτια γύρω από τη λίμνη, ενώ η το πιο κοινό κατάλυμμα στην περιοχή είναι οι περίφημες σκηνές «Yurts Canvas» των νομάδων, που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!
Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!
Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!
Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!
Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!
Μαγευτική λίμνη στην κορυφή του βουνού!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »