Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο δεκάλογος του μεθυσμένου

Ο δεκάλογος του μεθυσμένου

10 αναγκαίες συμβολές για τους νεώτερους στον κόσμο της μέθης...

Σύμπτωμα: Το ποτό έχει χρώμα διάφανο και είναι εντελώς άγευστο...
Διάγνωση: Το ποτήρι άδειασε...
Θεραπεία: Παραγγείλετε το επόμενο.

Σύμπτωμα: Ο τοίχος απέναντι ξαφνικά γεμίζει με πολύχρωμα φώτα.
Διάγνωση: Έχετε πέσει ανάσκελα.
Θεραπεία: Ζητήστε να σας ακουμπήσουν πάλι στο μπαρ

Σύμπτωμα: Έχετε τη γεύση μοκέτας και αποτσίγαρων στο στόμα.
Διάγνωση: Έχετε πέσει μπρούμυτα.
Θεραπεία: Ζητήστε να σας ακουμπήσουν και πάλι στο μπαρ

Σύμπτωμα: Το ποτό είναι άγευστο και τα ρούχα είναι βρεγμένα.
Διάγνωση: Δεν έχετε ανοίξει το στόμα, ή φέρνετε το ποτήρι σε λάθος σημείο του προσώπου.
Θεραπεία: Πηγαίνετε στην τουαλέτα και κάνετε εξάσκηση (κρυφά).

Σύμπτωμα: Αισθάνεστε τα πόδια κρύα και υγρά.
Διάγνωση: Κρατάτε το ποτήρι σε λάθος γωνία.
Θεραπεία: Γυρίστε το ποτήρι ώστε το άνοιγμα να κοιτάει στο ταβάνι.

Σύμπτωμα: Αισθάνεστε τα πόδια ζεστά και υγρά.
Διάγνωση: Δεν φταίτε εσείς.
Θεραπεία: Αναζητήστε το σκύλο που σας έκανε τη 'δουλειά'.

Σύμπτωμα: Το πάτωμα φαίνεται ασυνήθιστα θολό.
Διάγνωση: Κοιτάτε μέσα από το άδειο ποτήρι.
Θεραπεία: Παραγγείλετε το επόμενο

Σύμπτωμα: Το πάτωμα ξαφνικά αρχίζει να κινείται.
Διάγνωση: Σας βγάζουν έξω.
Θεραπεία: Ρωτήστε αν σας πηγαίνουν σε άλλο μπαρ.

Σύμπτωμα: Όλα γύρω είναι μαύρα.
Διάγνωση: Το μαγαζί έκλεισε.
Θεραπεία: Μάθετε τη διεύθυνσή σας από το μπάρμαν

Σύμπτωμα: Στην επιστροφή, το ταξί ξαφνικά αποκτά πολύχρωμη ταπετσαρία.
Διάγνωση: Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα ξεπέρασε τα όρια
Θεραπεία: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ή ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ


Διαβάστε παρακάτω »

Έρχεται «μαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα!

Έρχεται «μαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα!

Με το ειδικό σύστημα eCall, το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις αρχές διάσωσης σε περίπτωση πρόσκρουσης, θέλει να είναι εξοπλισμένα όλα τα καινούργια οχήματα από το 2015 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν την Τρίτη το σχετικό ψήφισμα, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για την υποχρεωτική ανάπτυξή του μέσα στην επόμενη τριετία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το σύστημα τηλε-ειδοποίησης, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα της πανευρωπαϊκής υπηρεσίας κλήσεων έκτακτης ανάγκης 112, έχει ως στόχο να μη χάνονται τα πρώτα πολύτιμα λεπτά, η λεγόμενη «χρυσή ώρα», ειδικά στις περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Το σύστημα θα συνδέεται με το πλησιέστερο κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης.
Η τιμή ενός τέτοιου συστήματος, βάσει μελέτης εργασίας της Κομισιόν, θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 300 ευρώ, ποσό το οποίο θα μειωνόταν χρόνο με τον χρόνο.

Θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει και στα δίκυκλα.
Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις, το σύστημα eCall θα μπορούσε να σώσει πάνω από 2.500 ανθρώπινες ζωές τον χρόνο μειώνοντας τη σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 10% έως 15%.

Οι ευρωβουλευτές, πάντως, σημειώνουν πως το eCall δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπει την ανίχνευση της διαδρομής του οχήματος και την ανάλυση των μετακινήσεων ενός προσώπου ενώ δεν έχει συμβεί ατύχημα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Κρίση Ελλάδας-Τουρκίας για ... έναν πίνακα!

Κρίση Ελλάδας-Τουρκίας για ... έναν πίνακα

Του Κώστα Χαρδαβέλλα.  Ο πίνακας «Ναυμαχία της Έλλης» και ο Νταβούτογλου!

Ένας από τους πιο ιστορικούς ζωγραφικούς πίνακες του ζωγράφου Χατζή «Η Ναυμαχία της Έλλης», που βρίσκεται στο γραφείο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, είναι απαγορευμένος από τους Τούρκους που ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητούν να κατέβει από τη θέση του και να εξαφανιστεί το Σεπτέμβριο που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου θα έρθει στην Αθήνα.

Η ιστορία με τον πίνακα αυτό είναι μεγάλη κι αποκαλύπτει και πώς αντιμετώπιζε τις τουρκικές απαιτήσεις ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη.

«Η Ναυμαχία της Έλλης» απεικονίζει τη νικηφόρα για τη χώρα μας ελληνοτουρκική ναυμαχία του 1912 και βρισκόταν στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Όμως το 1999, επειδή θα επισκεπτόταν το γραφείο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ο Τούρκος ομόλογός του, Ισμαήλ Τζεμ, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή να κατεβάσουν και να κρύψουν τον πίνακα για να μην τον δει και δυσαρεστηθεί ο Τζεμ.

Την περασμένη όμως εβδομάδα, όταν ο Δ. Αβραμόπουλος ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών και επισκέφθηκε όλα τα γραφεία των διπλωματών, ανακάλυψε πεταμένο σε ένα γραφείο χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του υπουργείου τον υπέροχο πίνακα της «Ναυμαχίας της Έλλης».

Έδωσε αμέσως εντολή για να τοποθετήσουν και πάλι τον ιστορικό πίνακα εκεί που βρισκόταν, στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, γεγονός που... καταγγέλλει χθες η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», εκφράζοντας και την... ανησυχία της για αυτήν την πρωτοβουλία Αβραμόπουλου, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

Καταγγέλλοντας και καυτηριάζοντας το γεγονός η «Χουριέτ» βάζει το προκλητικό ερώτημα: «Άραγε θα βρίσκεται εκεί ο πίνακας αυτός τον Σεπτέμβριο, που θα επισκεφθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Έλληνα ομόλογό του;».


Διαβάστε παρακάτω »

Το «σωματίδιο του Θεού» αποκαλύφθηκε

Το «σωματίδιο του Θεού» αποκαλύφθηκε

Την ανακάλυψη ενός υποσωματιδίου, που έχει ιδιότητες συμβατές με αυτές που περιγράφει η θεωρία του μποζόνιου του Χιγκς, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Cern.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ένα από τα δύο πειράματα που πραγματοποιούνται στον τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων του Cern, το CMS, έχει δώσει τέτοια αποτελέσματα, τα οποία συνιστούν «ανακάλυψη».

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ένα «αποτύπωμα» που ανταποκρίνεται στο σωματίδιο του Θεού και αντιστοιχεί σε σωμάτιο βάρους 125,3 γκίγκαηλεκτρονιοβολτ (GeV), είναι δηλαδή 133 φορές πιο βαρύ από το πρωτόνιο στον πυρήνα του ατόμου.

Το ίχνος που εντόπισαν οι επιστήμονες είχε μία στις 3,5 εκατομμύρια πιθανότητες να εμφανιστεί, αν δεν υπήρχε το μποζόνιο του Χιγκς.

Οι ενδείξεις είναι πολύ ισχυρές για την ύπαρξη του μποζόνιου, ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω πειραματικός έλεγχος των αποτελεσμάτων.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το κοινό ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τον Πίτερ Χιγκς, ο οποίος διατύπωσε τη θεωρία της ύπαρξης του σωματιδίου, που δίνει την ιδιότητα της μάζας στην ύλη, το 1964.

higgs-cern
peter-higgs

Πρόκειται για ανακάλυψη-ορόσημο που θα καθορίσει τη μελλοντική επιστημονική έρευνα, ανεξάρτητα αν τελικά το σωματίδιο που ανακοινώθηκε σήμερα ονομαστεί μποζόνιο του Χιγκς ή κάπως αλλιώς.


Διαβάστε παρακάτω »

Το πρώτο «θρησκευτικό» αγρογλυφικό στη Βρετανία

Το πρώτο «θρησκευτικό» αγρογλυφικό στη Βρετανία

Ένα νέο αγρογλυφικό έκανε την εμφάνισή του στην αγγλική ύπαιθρο.

Το σχέδιό του είναι ασυνήθιστο, καθώς χαρακτηρίζεται ως το πρώτο αγρογλυφικό με «θρησκευτική» θεματολογία.

Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, το αγρογλυφικό παρουσιάζει ομοιότητες με το αβαείο του Ουεστμίνστερ, όπου –εκτός των άλλων- τελέστηκε ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Το αγρογλυφικό εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο στο Stanton St Bernard του Wiltshire.

cropcircle-new
abbey


Διαβάστε παρακάτω »

Ελληνίδα κατάσκοπος έκλεψε πολεμικά σχέδια των Τούρκων

Ελληνίδα κατάσκοπος έκλεψε πολεμικά σχέδια των Τούρκων

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως κλάπηκαν σχέδια ελληνοτουρκικού πολέμου και βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από δημοσίευμα της εφημερίδας “Star”το οποίο κάνει λόγο για «κλοπή σχεδίων ελληνοτουρκικού πολέμου από ελληνίδα κατάσκοπο».

Σύμφωνα με αυτό, την Ελληνίδα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, την ώρα που διέπραττε την κλοπή. Ακόμη αναφέρεται πως η κλοπή έγινε στη τουρκική βάση στη Μαρμαρίδα, ενώ μέσα στα σχέδια υπήρχαν στοιχεία στρατιωτικών ασκήσεων, σχέδια πολέμου αλλά και σχεδιάγραμμα που υποδεικνύει τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.

Συνεχίζοντας η “Star” κάνει λόγο για 49 συλλήψεις, εκ των οποίων 45 ενεργών στρατιωτικών. Τελειώνοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελληνίδα κατάσκοπος ήδη βρίσκεται στη χώρα μας, ενώ για το θέμα έγιναν έρευνες σε εννιά πόλεις της Τουρκίας και έχει βρεθεί «πλούσιο» υλικό που περιλαμβάνει βίντεο από κρυφές κάμερες ασφαλείας…

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »