Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Nullarbor: Η άκρη του κόσμου...!


Το σκηνικό είναι μοναδικό, σαν να είναι η άκρη του κόσμου.

Στις νότιες ακτές της Αυστραλίας, σε ένα από τα νοτιότερα σημεία του πλανήτη η στεριά τελειώνει απότομα στη θάλασσα που ανοίγεται απέραντη στον ορίζοντα.

Οι γκρεμοί καλύπτουν μια έκταση μήκους 100 χιλιομέτρον και έχουν ύψος από 60 εώς 120 μέτρα.
Οι Αβορίγινες τους ονομάζουν γκρεμούς Bunda αν και είναι γνωστοί με το όνομα Nullarbor.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Διαφορετικοί λόγοι που κάνουν τους ανθρώπους να τρέχουν!


Διαβάστε παρακάτω »

Δείε πώς διαμορφώνεται το πρόσωπο του εμβρύου στην κοιλιά! (Βίντεο)


Ένα από τα πράγματα που περιμένει κάθε γονιός είναι πού θα μοιάζει το μωρό του. Τη διαδικασία σχηματισμού του προσώπου δείχνει ένα εκπληκτικό βίντεο του BBC.
 
To βίντεο ένα time lapse με ενωμένες φωτογραφίες δείχνει πώς σχηματίζεται το πρόσωπο του μωρού στη μήτρα. Είναι συναρπαστικό ότι παίρνει μορφές που δε θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Τρεις μήνες μόλις μετά τη σύλληψη το πρόσωπο σχηματίζεται σαν παζλ και δείχνει το μεγαλείο της φύσης.

Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε παρακάτω »

Δείτε πως πιάνουν τα ανακόντα! Εντυπωσιακές φωρογραφίες!


Τα Anacondas στο φυσικό τους περιβάλλον περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ποτάμια... για να κυνηγούν την τροφή τους. Είναι μοναχικά πλάσματα και δεν είναι εύκολα να τα δει κάποιος.

Τα Anacondas είναι μέλη της οικογένειας βόα (σφιγκτήρα των φιδιών). Αυτό σημαίνει ότι σκοτώνουν το θήραμά τους με συσπείρωση με το μεγάλο και ισχυρό σώμα τους γύρω από τα θύματά τους και πιέζοντας μέχρι η λεία τους να ασφυκτιά και την συνθλίβουν μέχρι θανάτου και πεθαίνει από εσωτερική αιμορραγία. Τότε το φίδι ανοίγει σαγόνι του και καταπίνει όλο το θύμα.

Τα Anacondas είναι πολύ πιο πιθανό να τρώνε υδρόβια πλάσματα, όπως τα ψάρια. Περιστασιακά, αυτοί ήταν γνωστό ότι καταβρόχθιζαν caimans (συγγενής του αλιγάτορα), άλλα φίδια, ελάφια, και ακόμη και Τζάγκουαρ. Τα Anacondas χρησιμοποιούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού να πιάσουν το ανυποψίαστο θήραμά τους.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πολική αρκούδα μεταφέρει στην πλάτη το μικρό της! (Φώτο)


Η φράση «Μάνα είναι μόνο μία» επιβεβαιώνεται απόλυτα στις παρακάτω εικόνες.


Μια θηλυκή πολική αρκούδα μεταφέρει στην πλάτη της το μικρό αρκουδάκι της για να το μεταφέρει ανάμεσα στα νησάκια στην περιοχή Svalbard της Νορβηγίας.

Πολλοί νομίζουν ότι τα ζώα δεν έχουν αισθήματα, αλλά όσοι το πιστεύουν μάλλον εκείνοι πρέπει να χαρακτηριστούν ως «ΖΩΑ».

pol_2
pol_3
pol_4

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »