Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Βύρων Πολύδωρας: Πως ο πρόεδρος της μίας μέρας διόρισε την κόρη του


Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του πατέρα της διορίστηκε η κόρη του Βύρων Πολύδωρα. Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Αυτό αναφέρουν "Τα Νέα", τονίζοντας πως ο κ. Πολύδωρας έμεινε μόνο μια ημέρα Πρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή αφού προκηρύχθηκαν εκ νέου οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει πως ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Όπως σημειώνεται, ο κ. Πολύδωρας είχε υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ταχυδρόμος: "Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός".
"Ο Βύρων Πολύδωρας έμεινε μόνο μία μέρα πρόεδρος-στην προηγούμενη Βολή, ίσαμε να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές. Αν είχε μείνει άλλη μία, θα προσλαμβανόταν και η άλλη κόρη του;", διερωτάται ο δημοσιογράφος του δημοσιεύματος.
Διαβάστε παρακάτω »

Ένα χωριό πάνω στα... δέντρα!


Μία καλύβα στην παραλία αναζητούσαν οι Mateo και Erica Hogan όταν επισκέφθηκαν την Κόστα Ρίκα. Αντ’ αυτού έφτιαξαν ένα δεντρο-χωριό μέσα στο δάσος.

Ο Mateo Hogan ερωτεύτηκε τη χώρα όταν βρέθηκε εκεί για να κάνει σερφ. Στις επόμενες διακοπές επέμεινε η Erica να τον ακολουθήσει. Ήθελαν και οι δύο να βρουν ένα μικρό καταφύγιο στους τροπικούς για να ξεφεύγουν από τις μελαγχολικές ημέρες του Κολοράντο. Είχαν στο νου τους μία καλύβα για σέρφερ στην παραλία ή ένα μπάνγκαλοου στο δάσος.

Κατά τύχη όμως έπεσαν πάνω σε μία αγγελία για πώληση γης. Η ομορφιά του τοπίου τους κέρδισε και επιδίωξαν να γίνουν οι ιδιοκτήτες και για έναν επιπλέον λόγο: το πωλητήριο έλεγε πως η γη μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως καλλιεργήσιμη, κάτι που σημαίνει πως κάποιος αγοραστής θα μπορούσε να κόψει τα δέντρα!

«Ήταν μεγαλύτερη έκταση από αυτή που θέλαμε αρχικά να αγοράσουμε. Και μια νύχτα σκέφτηκα: τι ωραία δέντρα υπάρχουν εκεί, αν φτιάχναμε δεντρόσπιτα;»

Το ζευγάρι έπεισε φίλους και συγγενείς να επενδύσουν στη γη- ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά- και να φτιάξουν τα δικά τους δεντρόσπιτα.

Τελικά έφτιαξαν 24 δεντρόσπιτα στην περιοχή Finca Bellavista την τελευταία 5ετία, σχηματίζοντας στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο χωριό.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η μεγάλη προδοσία με τα ελληνικά πετρέλαια


Ποιοι έστειλαν την Ελλάδα στο απόσπασμα της τρόικα

Ένας κύκλος πολιτικών και επιχειρηματιών με διάφορες αλχημείες και ακροβασίες μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας στέρησαν στην Ελλάδα την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που κρύβει στα σπλάχνα της για να τη ρίξουν έτσι στις δαγκάνες της τρόικα.

Από σήμερα ξεκινά η αποκάλυψη αυτής της μεγάλης εθνικής προδοσίας και των εγκληματικών ενεργειών επίσημων και ανεπίσημων κρατικών παραγόντων για να στερηθεί η Ελλάδα του εθνικού της πλούτου και έτσι να οδηγηθεί στην πτώχευση και στο να γίνει υποχείριο της Γερμανίας και των δορυφόρων της.

Μόλις τώρα ξεκινά η ουσιαστική προσπάθεια για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου αλλά ήδη είναι πολύ αργά καθώς η χώρα σβήνει κάτω από την ανελέητη πίεση της τρόικα.

Από το 2005 (δηλαδή επτά χρόνια πριν) μία παγκόσμια πετρελαϊκή δύναμη, η Shell, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνες στη Δυτική Ελλάδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Αλλά τότε δεν της δόθηκε το «πράσινο» φως από την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν έπρεπε τόσο νωρίς να είχε η Ελλάδα τη δική της πηγή ενέργειας και ουσιαστικά μία μεγάλη ένεση στην οικονομία της.

Ωστόσο, για να δούμε το μέγεθος της προδοσίας που έγινε, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στον Ιανουάριο του 1998, τότε που η κρατική εταιρεία ΔΕΠ-ΕΚΥ που είχε την ευθύνη για την ανάπτυξη και έρευνα υδρογονανθράκων στη χώρα μας, ουσιαστικά διαλύεται και απορροφάται από τα Ελληνικά Πετρέλαια –που τότε παραμένουν μεν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους.

Την απόφαση υπογράφει η τότε υπουργός Ανάπτυξης, κ. Βάσω Παπανδρέου και επισήμως λαμβάνεται για να ενισχυθεί το επιχειρηματικό προφίλ των ΕΛΠΕ, ενόψει της εισόδους τους στο Χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 1998. Στο παρασκήνιο ακούγονται δικαιολογίες όπως «αφού δεν έχει άλλο πετρέλαιο ο Πρίνος κι αφού άλλα ελληνικά πετρέλαια δεν υπάρχουν, τι να την κάνουμε μια τόσο πολυδάπανη εταιρεία;».

Η ΔΕΠ-ΕΚΥ, θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των πετρελαίων του Πρίνου, αλλά παράλληλα ασχολούνταν με την έρευνα του υποθαλάσσιου και χερσαίου χώρου. Αποτέλεσμα της δραστηριότητας αυτής ήταν η ανακάλυψη του κοιτάσματος πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου και του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Η διάλυση της εταιρείας, είχε ως συνέπεια ο μόνος κρατικός μηχανισμός ελέγχου και παρακολούθησης των ερευνητικών διαδικασιών πετρελαίου, να περάσει στα χέρια ιδιωτών, αφού τα ΕΛΠΕ- με τα οποία ενσωματώθηκε- πολύ σύντομα ιδιωτικοποιήθηκαν.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με νέα στοιχεία και νέα ονόματα των πρωταγωνιστών αυτού του μεγάλου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που άνοιξε το δρόμο για να έρθει η τρόικα στην Ελλάδα.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Διαβάστε παρακάτω »