Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

HAPIfork: To «έξυπνο πηρούνι» που... μετράει τις μπουκιές!


Τέρμα τα βάσανα με τις δίαιτες. Ήρθε στη ζωή μας το «έξυπνο πηρούνι», το οποίο, άκουσον άκουσον, μετράει μπουκιές, χρόνο μασήματος και διάρκεια γεύματος και όταν ξεπερνάμε τα δέοντα, μας χμμ….δίνει μια σφαλιάρα (όχι ακόμα αλλά θα γίνει κι αυτό κάποια μέρα), εν πάσει περιπτώσει, δονείται.

Ονομάζεται HAPIfork και είναι γεμάτο με αισθητήρες. Οι αισθητήρες μετράνε τις φορές που  φέρνουμε το πηρούνι στο στόμα ανά λεπτό, τα διαλείμματα μεταξύ των μπουκιών και πόση ώρα μας πέρνει να τελειώσουμε το φαγητό. Αν μπουκωνόμαστε με ταχύτητα φωτός το HAPIfork αφιονίζεται: τρέμει και αναβοσβήνει ένα φακό κάνοντας μας ρεζίλι σε όλο τον κόσμο – αν κάνουμε το λάθος να το κουβαλήσουμε στο εστιατόριο. Στο σπίτι βεβαίως, μπορούμε απλά να το πετάξουμε στον τοίχο και να πάρουμε ένα άλλο (μουγκό) πηρουνάκι.


Το όχι απλά έξυπνο αλλά “διαβολικό” θα λέγαμε, HAPIfork, κοστίζει περί τα $100 ή μάλλον τόσα θα κοστίσει, γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη και αναμένεται κάποια στιγμή φέτος.



Το ηλεκτρονικό πηρούνι συνοδεύεται με λογισμικό που σας επιτρέπει να μεταφέρετε, να διαβάζετε και να επεξεργάζεστε τα δεδομένα του στην οθόνη του υπολογιστή ή του smart phone σας.


Αν είστε λάτρεις της σούπας, οι επιστήμονες δουλεύουν εντατικά για να τελειοποιήσουν και το έξυπνο κουτάλι (HAPIspoon).




Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »